Hírek

25 éves a Debreceni Rendőr Sportegyesület

25 éves a Debreceni Rendőr Sportegyesület 2019-09-10 17:19:00

Negyed század... nehéz ezt a mozgalmas 25 évet röviden bemutatni, ami mögöttünk áll, de teszünk egy próbát. Megpróbáljuk nagyon röviden bemutatni egyesületünk életének legfontosabb elemeit.

A DRSE-t 1994-ben azért alapítottuk, hogy egy civil szervezet keretei között a rendvédelmi állományt minél sikeresebben felkészíthessük a szolgálati feladatokra. A program megvalósításában célcsoportnak tekintettük még a családtagokat és mindazokat, akik elképzeléseinkkel egyetértettek és tenni is akartak annak megvalósításáért.

Részletes elemzést még nem készítettünk az elmúlt időszakról, de az évforduló alkalmából szeretnénk röviden feleleveníteni azokat a legfontosabb eseményeket, melyeket átéltünk a negyed század alatt.

 

A rendszerváltást követően az elsők között alakítottuk meg egyesületünket. A DRSE egyet jelentett a rendőr sporttal, hiszen annak sok ágát vitte közel az állományhoz. Értéket teremtett, hiszen ezen a közösségen keresztül erősítette a csapatszellemet, a sport iránti szeretetet, emelte a rendőrség tekintélyét.

Az egyesület egy stabil, kiszámítható hátteret jelentett a sportot szerető rendőrkollégáknak, melynek támogatásával hosszú időn keresztül képviseltük a Főkapitányságot, illetve ezen keresztül külföldi útjainkon a magyar rendőrséget is.

 

Energiát és időt nem kímélve tettük a Dózsa pályát - mely hosszú időn keresztül szervezetünk otthona, bázisa volt - a sport művelésére, tornák, illetve egyéb rendezvények lebonyolítására alkalmassá. Egyesületünk tagjai tevékenyen részt vettek a Mikes Kelemen utcai objektum megszerzésében, megtartásában és fejlesztésében. Folyamatosan részt vettünk a létesítmény karbantartásában, felújításában és jelentős anyagi forrást biztosítottunk a működéséhez. Saját forrásból épületrészeket újítottunk fel, valamint sportszerekkel és sporteszközökkel láttuk el az intézményt. Karban tartottuk a teniszpályát, ahol minden évben pótoltuk a salakot és minden tavasszal elvégeztük a felújítást. A Debreceni Dózsa Sportegyesület köztartozását kifizettük, ennek eredményeként nagyon sok sportszert (kondicionáló gépek, tatamik, stb.) sikerült átmenteni az állomány részére. Ezeknek nagy részét még ma is használják.

Elmondhatjuk, hogy tagjaink támogató segítségével és több ezer órás önkéntes munkájával az ország egyik legjobb rendvédelmi sportlétesítményét sikerült kialakítani.

 

Szakmai munka

 

A szakosztályok keretei között heti 38-40 órában biztosítottuk a rendszeres sportolási lehetőséget. Ezúton szeretnénk pár mondatban bemutatni tevékenységüket.

 

Lövész Szakosztály

Kezdetben Papp András, később Dr. Balogh Imre vezetésével folyamatosan biztosítja a tagság részére a rendszeres lövészet lehetőségét. Az érintettek minden pénteken 14:00-órától lőhetnek a DVL Apafai lőterén. A szakosztály folyamatosan ellátja fegyverrel és lőszerrel tagjait, valamint karban tartja és javítja az egyesület tulajdonában található eszközöket. Mindezek mellett a nyilvántartást és a tagok jogszabály szerinti engedélyeit naprakészen kezeli.

Rendszeresen szerveznek saját tagjaik és meghívottak részére többek között pisztoly, golyóspuska és sörétes fegyver versenyeket.

 

Atlétikai Szakosztály

Nagy Tibor, később Komódi Erzsébet vezetésével az egyik legsikeresebb szakosztálya egyesületünknek.

Rendszeresen biztosította a sportolási lehetőségeket tagjai számára, valamint a kiválasztásban és a felkészítésben nagyon sokat segített a rendőri állománynak.

15 alkalommal vettünk részt a Bécs – Budapest Szupermaraton futóversenyen, ahol mindig az élmezőnyben végeztünk. 6 alkalommal lettünk kategória győztesek.

5 alkalommal vettünk részt a Békéscsaba - Arad futóversenyen, ahol minden alkalommal sikeresek voltunk.

Versenyzőink eljutottak több Európai futóversenyre, például részt vehettünk a Görögországi Marathon – Athén között megrendezett Maratoni futóversenyen.

2011- ben megnyertük a Rajkai Tibor- Kerékgyártó László csapat futóversenyt. Itt meg kell jegyezni, hogy a csapatban csak rendőrségi dolgozók voltak.

A Szakosztály aktívan közreműködött abban, hogy a programjainkon rendszeresen és tevékenyen résztvevő rendőrök a kötelező éves fizikai felméréséhez szükséges erőnléti felkészültséget megkapják.

 

Az egyesület keretei között felkészült sportolók több alkalommal segítették hozzá a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányságot az Országos Sportbajnokság megnyeréséhez.

Szakosztályunk csatlakozott a Magyar Szabadidősport Szövetség Országos Nordic Walking Programjához is. Ennek keretében célul tűztük ki a sportág minél szélesebb körben való megismertetését, az egész testet megmozgató, helyes gyalogló technika elsajátítását a DRSE tagjainak és a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság gyalogláshoz kedvet érző munkatársainak részvételével.

Az oktatások kis létszámú csoportos foglalkozások keretében folytak, két képzett instruktorunk Komódi Erzsébet és Pribéli Ildikó vezetésével.

 

Teke Szakosztály

Molnár Jenő alapító és utódja Rácz Tíbor vezetésével az egyesület legkiegyensúlyozottabb és sikeres szakosztálya. Az egyesület megalakítása óta folyamatosan működnek, biztosítják a tekézés lehetőségét. Rendszeresen szerveztek meghívásos versenyeket a rendőrségi dolgozók részére. A szakosztály tagjai sikeresen képviselték a Hajdú-Bihar megyei főkapitányágot a BM Országos versenyeken. Több kétoldalú kapcsolattal meghívásos tekeversenyeket rendeztek. Ezek közül kiemelkedik a szlovákiai Lubló és Poprád, valamint a három megyés találkozók megrendezése.

Részt vesznek a városi amatőr bajnokságban, ahol több alkalommal végeztek az első helyen, vagy legalább az élmezőnyben. A szakosztály tagjai rendszeresen részt vettek bowling versenyeken is.

 

Szabadidősport Szakosztály

Tevékenységét önállóan vagy az atlétikai szakosztály keretein belül folytatta.

Ennek része volt a hetente megtartott 60 perces zenés, női kondicionáló torna, melyet Pribéli Ildikó tartott, s mely az évek során sem vesztett a népszerűségéből. A gyakorlatok úgy lettek összeállítva, hogy a rendőrök kötelező éves fizikai felméréséhez szükséges erőnléti elemeket tartalmazzák.

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezete vagyunk, így ennek keretein belül rendszeresen megvalósítjuk az alábbi programokat:

 

Európai sporthét: minden év szeptember végén különböző programokkal veszünk részt.

 

Gyalogló hónap: minden év októberében több programmal és csoporttal képviseljük magunkat.

 

NOWATHLON: minden év májusában részt veszünk az országos programon. Ennek keretében helyi programot valósítunk meg.

 

A programok Herbákné Ilyés Ilona DRSE Elnökségi tag Nordic Walking instruktor szervezésében valósúlnak meg.


 

Labdarúgó Szakosztály

Józsa Zsolt vezetésével több évtizeden keresztül, folyamatosan részt vettünk - több évig kettő csapattal is - Debrecen város kispályás labdarúgó életében, valamint a városi szövetség által szervezett egyéb futball tornákon is. Ezeken kívül a DRSE csapataiban focizó kollégák méltón képviselték a Főkapitányságot a BM tornákon, emléktornákon. Ezek során rengeteg magyar és külföldi rendőr kollégát ismertünk meg, szoros barátságok alakultak ki. Több hazai tornát szerveztünk, melyeken szlovák, ukrán, román, német, rendőr kollégák, illetve társszervek kollégái is részt vettek. Mindig törekedtünk jó házigazdának lenni. Alapvető célunk volt, hogy a sporton keresztül közelebb hozzuk egymáshoz a különböző országok rendőr kollégáit, ismerjük egymást, egymás munkáját, illetve sportszerűn mérjük össze labdarúgó tudásunkat.

 

A DRSE focicsapataiban az elmúlt 25 év alatt közel 40 fő rendőrségi dolgozó sportolt, illetve külsősként még tízen erősítettek bennünket.

Külföldi útjainkon jártunk Ó-lublón, Batizovcén, Ungváron,Nagyváradon, Csíkszentmártonban, Paderbornban, Kufsteinben, illetve a hollandiai Eibergenben a rendőrség kispályás foci világbajnokságán.

Beindítottuk az Európai Testvérvárosok Rendőreinek Kispályás Labdarúgó Bajnokságát, amit évekig mi koordináltunk és többek közt olyan városok vettek részt benne, mint Nagyvárad, Ólubló, Pzemisl, Padernborn, Pamplona, Manchester.

Több alkalommal részt vettünk az Eibergeni Rendőr Teremlabdarúgó Világbajnokságon.

A hazai és a külföldi tornákon, utakon szerzett élmények felejthetetlenek, örökké megmaradnak bennünk.

Úgy gondolom, a DRSE egyet jelentett a rendőrsporttal, hiszen a focin kívül még sok sportágat vitt közel az állományhoz. Értéket teremtett, hiszen ezen a közösségen keresztül erősítette a csapatszellemet, a sport iránti szeretet, emelte a rendőrség tekintélyét. Nem mellékesen a Dózsa pályát jelentős saját erő biztosításával hosszú éveken keresztül alkalmassá tettük a sportág művelésére, tornák, illetve egyéb rendezvények lebonyolítására.

Szép volt, Jó volt!

Örülünk, hogy részese lehettünk ennek a közösségnek és reméljü, hogy a többiek is így éreznek.

 

Kosárlabda Szakosztály

Göttlinger József és Dr. Hamza József vezetésével 2001-től felvállaltuk a BM kosárlabda élet koordinálását. Minden évben megrendeztük a „Délibáb Kupa” BM Országos meghívásos bajnokságot, valamint kiválogattuk a Magyar Rendőr kosárlabda válogatott játékosait és menedzseltük a csapatot.

A Rendőr Kosárlabda Európa Bajnokságon a következő eredményeket értük el:

2005 -ben Franciaországban a selejtezőn kiesett a csapat

2009-ben Hollandiában VI. hely

2013-ban Olaszországban V. hely

A válogatott csapat zömét a DRSE tagjai alkották, minden EB-n legalább 8 DRSE tag vett részt.

Éveken keresztül játszottunk a megyei bajnokságban is.

 

Természetjáró Szakosztály

Hock Ambrus és Hockné Török Margit vezetéséve Hajdú-Bihar megye egyik legsikeresebb természetjáró szakosztályaként működött.

Évente átlag 30 túrát és 100-120 túranapot biztosítottak a természetjárás és a kirándulások kedvelőinek. Folyamatosan, évekre előre tervezett program alapján jártuk az Országos Kék Túra útvonalát. Egyesületünknek két olyan tagja van, aki végig gyalogolta az OKT-t.

Kirándulások rendszeres szervezésével tagjaink bejárták Magyarország minden szegletét. A külföldi kirándulások során eljutottunk többek közt Barcelona, Párizs, Berlin, Bécs, Zürich, Varsó, Prága, Szentpétervár, Moszkva, Ungvár, Athén városokba. A külföldön megvalósult programok segítségével megismerkedhettünk más népek kultúrájával, nemzetközi kapcsolataink révén pedig sok együttműködő és segítő partnerre találtunk.

A magashegyi gyalogtúrák örök emlékeket jelentenek a tagság részére.

 

Küzdősport Szakosztály

A rendőrök intézkedéstaktikai képességeinek javítása érdekében alternatív küzdősportok űzésére biztosítottunk lehetőséget, ezzel elősegítve a megfelelő kondicionális állapot fenntartását és a technikai ismeretek elsajátítását.

 

Judo Szakosztály

Egyesületünk kiemelten a minőségi sporttal foglalkozó szakosztálya. A Debreceni Dózsa Sportegyesület megszűnésekor vettük át a szakosztály tagságát és közel 10 évig biztosítottuk részükre a felkészülési és versenyzési lehetőséget. A szakosztály életének feldolgozása egy külön munkát igényel. Tevékenységünk és együttműködésünk nagyon sikeres volt. A debreceni judó élet átszervezését követően a szakosztályt átadtuk a Debreceni Sportcentrum Kft. – nek, ahol napjainkban is sikeresek.

Egyesületünk a továbbiakban az utánpótlás nevelésében vett részt. Sápi Miklós Kovács Pál díjas mesteredző napjainkban is neveli a kezdő Judo palántákat.

Egyesületünk egyetlen olimpikonja Dr. Madarász Tamás a Londoni olimpián képviselte hazánkat.

 

Földharc Szakosztály Kiss László vezetésével a Judo Szakosztályból megalakult a Földharc (Grappling) Szakosztály. Létszámuk fokozatosan növekedett, de 2012 szeptemberében a főkapitányság Kiképző Központjában kialakult feszültség miatt kiléptek az egyesületből és önálló egyesületként máshol folytatták sikeres tevékenységüket

 

Ju-Jitsu Szakosztály Takács Tibor és Gyüre László vezetésével az egyesület alapítása óta folyamatosan magas színtű munkával biztosította a küzdősportok megismerését és gyakorlásának lehetőségét. Egyesületünk vezetése úgy tekintett erre a sportágra, mint a rendőri intézkedés taktikát legjobban kiegészítő szabadon választott sportra. Örömmel tapasztaljuk, hogy napjainkban az országos rendőri vezetés is felismerte és elfogadta ennek a sportágnak a rendőri képzésben szükséges megjelenítését. Minden elismerést megérdemelnek azok a sportvezetők, edzők akik ezért küzdöttek. Sokak közül kiemelkedik Plébán János 3 Danos mester.

A szakosztály tagjai közül sokan a folyamatos tevékenységüknek köszönhetően különböző minősítési szinteket értek el.

 

Kendo szakosztály

Takács Tibor és utódja Katona Péter vezetésével végezte tevékenységét. 1995-től egy Japán kultúrát terjesztő alapítvány támogatást, felszerelést és oktató mestert biztosított a kendo alapjainak megismeréséhez. A japán oktatók jelenléte nagyon érdekes színfoltja volt egyesületünk életének, mivel közelről megismerhettünk egy más kultúrát és annak képviselőit. A szakosztály közel 20 éven keresztül sikeresen működött. Rendszeres résztvevői voltak a hazai Kendo Rendezvényeknek. A szakosztály eredményeinek és vezetőjének tevékenységét minősíti az a tény, hogy Katona Péter elnyert egy egyéves ösztöndíjat, amit Japánban tölthetett el, ezzel is bővítve a kulturális és szakmai kapcsolatokat.

 

Aikidó Szakosztály Buda Sándor vezetésével alternatív küzdősport lehetőséget biztosított a rendőri állomány részére. Az általuk végzett tevékenység alkalmat nyújtott egy különleges küzdősport megismerésére és művelésére.

 

Kitaidó Szakosztályt kísérleti jelleggel fogadtuk be. A speciális küzdősport egyes elemei közel állnak a rendőri közelharc elemeihez, mindezek ellenére a 2 éves munka után nem sikerült megfelelő létszámmal működtetni, ezért megszűnt.

 

Baranta Szakosztály Tajta Zoltán vezetésével éveken keresztül próbálta meghonosítani ezt az ősi Magyar harcművészetet Debrecenben. A szakosztály tevékenységében három fő cél fogalmazódott meg: a testi képességek fejlesztése, a közösség építés és a küzdő gyakorlatok végzése. A szakosztály edzései és látványos bemutatói nagy siker lehetőségét vetítették előre. Sajnálatos, hogy a sport jelképei bizonyos politikai körökben téves következtetésekhez vezettek. Ennek köszönhetően és némi belső feszültség következtében 6 éves sikeres tevékenység után beszüntették tevékenységüket.

 

Nyugdíjas Szakosztály Dr. Kiss Lajos szakosztályvezető és Herbákné Ilyés Ilona titkár vezetésével a 2010-ben alakult meg. A szakosztály létrehozásának célja a fiatalabb korban nyugállományba került kollégák kapcsolati rendszerének fenntartása, rendszeres összejövetelek biztosítása, valamint rendszeres mozgással a kondicionális képességek fenntartása, a szabadidő kulturált és hasznos eltöltése.

A kezdeményezésben és a későbbi munkában is egy olyan mag járt az élen, akik már régebben is részt vesznek a DRSE munkájában valamely szakosztály tagjaként. Arra törekedtünk, hogy a szervezeti kereteken belül minél több nyugállományba került kollégát bevonjunk a munkába, illetve számukra kulturált lehetőséget biztosítsunk a találkozásra, eszmecserére, az esetleges munkavégzési lehetőségek megbeszélésére, stb. A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy a folyamatos működéshez nem volt egy megfelelő hely a számunkra és ebben a Rendőr-főkapitányság nem bizonyult együttműködőnek.

 

VETISZ Veterán Sporttisztek Szakosztálya. Egyesületünk keretein belül működött a szakosztály. Tagjait a rendvédelmi szervek egykori testnevelési előadói, sporttisztjei alkotják. Évente 4 alkalommal találkoznak és töltik el kellemesen az időt.

 

Veterán Motoros Szakosztály Dr. Csoma István vezetésével összefogta a megye veterán jármű szerelmeseit. A régi járművek felújítása és a hagyományok ápolása példaértékűvé vált. A szakosztály tagjai rendszeres résztvevői voltak a Rendőr napoknak, de ezen túl nagyon sok egyéb rendezvényen jelentek meg és mutatták meg Old Timer gépeiket. Minden évben sikerrel rendeztük meg az egyedül álló Debrecen – Füzér útvonalon a veterán járművek felvonulását, ezzel a rendezvénnyel sikerült Kelet Magyarország veteránosait összefogni és elindítani a veterános programot.

A szakosztály 2008-as önállósodásával alakult meg a Debreceni Old Timer Egyesület.

 

Sakk Szakosztály Dr. Bíró Gyula vezetésével átmenetileg segítséget nyújtott Debrecen sakk életének. Három évig egyesületünkben versenyeztek a minőségi sakk debreceni képviselői.

A szakosztály szervezésében 12 alkalommal szerveztük meg a „Hajdú-Kupa” meghívásos Belügyi sakk csapatversenyt.

 

Postagalamb Szakosztály Fogarasi József és Dr. Vecsey István vezetésével biztosítottuk működését, amely 1954 óta szervezte a postagalamb sport életet Debrecenben. A szakosztály a Debreceni Dózsa SE keretein belül működött. Az egyesület megszűnésével vettük át és biztosítottuk a folyamatos működést. A rendezett szervezeti életen túl a szakosztálynak országosan elismert eredményei is voltak. Példaként említhető a Londoni Olimpia postagalamb versenye, ahol a hazatért galambok közül a DRSE tag galambja a 4. helyezést érte el.

 

Egyéb az egyesület által megvalósított programok.

 

TESTŐRMESTER” Az Új Széchenyi Terv TÁMOP - 6.1.2-11/1 projekt keretében egyesületünk, TestŐRmester az egészséges rendőrökért és családtagjaikért cím projektet hajtottuk végre.

 

A Projekt időtartama: 2013. szeptember 1.-tól 2014. július 31.-ig.

Fenntartási időszak vége: 2019. július 31.

A tervezett programokat megvalósítottuk, amelyeken az állomány és családtagjaik a tervezettnél jóval magasabb létszámmal vettek részt.

A programokon résztvevők nagyon elismerőleg nyilatkoztak a megvalósításról.

 

Végrehajtott programok és a résztvevők létszáma és a program megvalósításában eltöltött idő száma:

 

Megnevezés

Alkalom

Létszám

Idő

Előadás

1 alkalom

35 fő

52 óra

Tekebajnokság

15 alkalom

1275 fő

1912 óra

Egészségnap

1 alkalom

50 fő

250 óra

Sportfoglalkozás

48 alkalom

720 fő

1080 óra

Táplálkozási klub

11 alkalom

160 fő

320 óra

Laikus önsegítő foglalkozás

18 alkalom

270 fő

540 óra

Egészségügyi állapotfelmérés

3 hónap

300 fő

600 óra

Bowling verseny

2 alkalom

160 fő

320 óra

Gyalogtúra

3 alkalom

72 fő

216 óra

Kerékpártúra

1 alkalom

48 fő

144 óra

Életmódtábor

1 alkalom

40 fő

2400 óra

Egészséghét

3 alkalom

286 fő

1144 óra

Összesen

 

3416 fő

8978 óra

 

Az összesítésből látható, hogy a 11 hónap alatt 3416 fő vett részt a programokon és 8978 órát töltöttek el a program alapvető célkitűzése az „Egészséges életmódra nevelés” szellemében.

A Rendőrség Humán tevékenység területén ez volt az első és sikeresen végrehajtott az Európai Unió támogatásával megvalósult egészségmegőrző projekt.

 

A Projekt keretében kötelező elemként elkészült Egészségtervet az Országos Egészségfejlesztési Intézet kiválónak minősítette és javasolta a folytatást.

Sajnálatos, hogy ez a tény nem érte el az illetékesek ingerküszöbét.

 

Rendőr napok: Egyesületünk tagsága közel 20 évig szervezési tevékenységgel és bemutatókkal rendszeresen hozzájárult a rendőrnapi programok szervezéséhez és sikeres megrendezéséhez. Voltak olyan évek ahol a programok közel felét egyesületünk biztosította.

 

Bálok: Egyesületünk megalakítása óta minden évben rendezett legalább 2 bált a rendőrségi dolgozók részére. Februárban Farsangi Bált, novemberben a rendőri körökben hagyományos „András” Bált. Ezeken túl több alkalommal járultunk hozzá a rendőri állomány kikapcsolódását, kulturált szórakozását biztosító rendezvényekhez. Ezek közül kiemelkedik az 1999. december 31-én az Arany Bika szálló Bartók Béla termében tartott ezredév búcsúztató szilveszteri Bál, amelyen közel 400 fő vett részt.

Ezen időszak alatt 29 bált szerveztünk, ahol több mint 10.000 fő vett részt.

Kossuth Túra: Több alkalommal vettünk részt a Zempléni hegységben megrendezett 200 km-es gyalogtúrán, ahol minden alkalommal sikeresen teljesítettük a távot és a feladatokat.

IWA: Rendszeresen látogattuk a Nürnbergben megrendezett nemzetközi fegyver kiállítást, ahol frissítettük a lövészethez tartozó technikai ismereteinket és tudásunkat.

Regionális sportnapok: Sportnapokat rendeztünk a Hajdú-Bihar megyei Rendőr Főkapitánysággal közösen a szomszéd megyék rendőreinek bevonásával.

 

Fekvenyomó versenyek: A kezdeti időszakban segítettük a kibontakozó „Erős Ember” sport kialakítását, jelen voltunk különböző rendészeti erőemelő versenyeken.

 

Uszoda bérlés: Több alkalommal pályázati forrásból tudtuk biztosítani tagságunk részére az úszás lehetőségét.

 

Gyógyfürdő használat: Együttműködési megállapodásunk van a Debreceni Gyógyfűrdő Kft-vel. Ennek eredményeként tagjaink kedvezményesen vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait.

 

Életmódtáborok: Táborokat szerveztünk a bogácsi gyógyfürdő területére. Az elmúlt években 5 alkalommal sikerült pályázati forrásból megvalósítani a ezeket, általában 35 fős létszámmal. A találkozókon előadások hangzottak el az egészséges életmódról, táplálkozásról és a helyes életvezetésről. Gyalogtúráztunk, valamint igénybe vettük a létesítmény nyújtotta szolgáltatásokat.

 

Edzőtáborok: Rendszeresen szerveztünk edzőtáborokat különböző felkészülési céllal. A helyszínek bő listával állnak rendelkezésre, ezek közül néhányat megemlítünk: Eger, Bánkút, Dobogókő, Tata, Poprád, Ólubló, Eichstatt. A táborok nagy sikert arattak és reméljük hozzájárultak egyesületünk sikereihez. A résztvevők számára biztosan örök emlék marad a Bükkben megvalósult téli programunk.

 

Szabadidős programok: Főzőversenyek, baráti találkozók, családi rendezvények sokaságát szerveztük meg, részt vettünk az EU forrásból megvalósult Bodrogi vizitúra programján is.

 

Szakmai fejlődés segítése: Egyesületünk lehetőségeihez mérten segítette a tagság szakmai fejlődését. Nagyon sok tagunknak segítettük a különböző szakmai képzéseken történő részvételét. A megszerzett tudást és ismereteket a későbbiekben egyesületünkben hasznosították. Voltak, akik máshol folytatták, de nekik is sok sikert kívánunk.

 

 

Egyesületünk elnöke Aszalós Imre részt vett a Magyar Rendészeti Sportszövetség megalapításában és közel 20 évig az Elnökség tagja volt. 8 évig alelnökként tevékenykedett. Ebben a minőségében több alkalommal részt vett az Európai Rendőr Sportszövetség ülésein, konferenciáin.

2001-ben a Világ Rendőr Sportszövetség Elnökségi ülésén képviselhette hazánkat és az Európai rendőrsportot.

Több alkalommal vezette a Magyar Rendőrség csapatait különböző külföldi rendezvényeken, szakmai utakon és versenyeken, munkájával hozzájárult a rendészeti sport fejlesztéséhez.

 

Negyed század !

Nagyon jó és szép volt !

Köszönet mindenkinek aki alkotó részese volt ennek a korszaknak !

 

DRSE Elnökség

<< Vissza