Hírek

25 éves a Nagy Testvér

25 éves a Nagy Testvér 2016-06-10 15:36:00

A napokban ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját a Budapesti Rendészeti Sportegyesület

A BRSE.

Az 1989–91 között zajló politikai átalakulások érintették a belügyi állomány testnevelést és sportját is. Ezt megelőző időszakban a kötelezően létrehozott önkéntes szerveztek a Testnevelési és Sportbizottságok próbálták megoldani az állomány sportját. Voltan nagyon sikeres és kevésbé sikeres szervezetek.

1989. évi II. törvény az egyesülési jogról, megjelenése megváltoztatta a jogszabályi hátteret és felkínált egy olyan lehetőséget amivel a sport iránt felelősséget érző szakembereknek élni kellett.

A BM szerveinél elég nehéz volt meglépni egy önálló jogkörrel rendelkező szervezet létrehozását. Már 1989 májusában egy sporttal foglalkozó konferencián elhangzott a gondolat a sportegyesületek létrehozásáról, de akkor még kevesen értették meg ennek fontosságát. Sokan inkább tartottak attól, hogy a hierarchikusan felépülő bürokratikus szervezet rendszerébe hogyan lehet beépíteni az önkéntességen alapuló társadalmi szervezetet. Ez még ma sem egyértelmű, de akkor még több kétely volt.

A BRSE melegalakítása nyitotta meg az utat a rendészeti sportegyesületek és Magyar Rendészeti Sportszövetség létrehozásához.

Az elmúlt évek bizonyították, hogy jó döntés volt elkezdeni ezt a folyamatot.

Kívánom, hogy az elkövetkező években sikeres legyen az egyesület és minél BM dolgozónak és családtagjának biztosítson sportolási lehetőséget.

 

Aszalós Imre

<< Vissza