Hírek

A Lövész Szakosztály 2019. január 25-én megtartotta évértékelő értekezletét.

A Lövész Szakosztály 2019. január 25-én megtartotta évértékelő értekezletét. 2019-02-05 18:54:00

A Szakosztály tevékenységéről szóló beszámoló rövidített változatát az alábbiakban nyilvánossá tesszük.

A szakosztály vezetője Dr. Balogh Imre, aki helyettesei Dr. Szűcs Miklós és Molnár Tamás  segítségével látja el a szakosztály vezetésével kapcsolatos feladatokat.

 

A szakosztály tagsága a szervezeti felépítésnek köszönhetően két csoportból áll. A nagyobb létszámot azok alkotják, akik a lövész szakosztálynál fizetik a tagdíjat, míg a kisebb csoportot azok alkotják, akik „kettős„ tagsággal rendelkeznek, azaz más szakosztályban fizetik a tagdíjat, de a lövészszakosztály rendezvényeit is látogatják. Természetesen arra is van példa, hogy a nálunk tagdíjat fizető tag látogatja más szakosztályok rendezvényeit.

 

2018. évben a tagság létszáma:32 fő.

 

 10 fő igazolt versenyző Magyar Sportlövők Szövetsége kereteiben.

 12 fő igazoltversenyző Magyar Dinamikus Lövők Szövetsége kereteiben.

 

A Debreceni Rendőr Sportegyesület Lövész Szakosztálya a DVLE-vel történt megállapodás alapján 2018. évben is minden pénteken 14.00 óra és 16.00 óra közötti időben az Apafa lőtéren a szakosztály tagjai részére térítés mentesen biztosította a rendszeres lövészeteket az egyesület fegyvereivel és a kis létszámú fegyvertulajdonosnak saját fegyverrel.

 

A szakosztály tulajdonában és használatában az alábbi fegyverek találhatóak, melyek tárolási helye az apafai lőtér.

 

3 db. MCM

4 db. Drulov,

2 db. Parabellum,

2 db. Glock 17

1 db. Mossberg (váltócsővel)

1 db. Mossberg (távcsővel)

1 db. Mauser (távcsővel)

1 db. TOZ 8M (távcsővel)

1 db. IZS 12/70

1 db. IZS 12/76

1 db. Sajga távcsővel

1 db. CZ

1 db. IZS 18 (távcsővel)

1 db. CZ 512

 

Összesen: 21 db. fegyver és egy váltócső.

 

2018. évben a versenyzőink az apafai lőtéren hat alkalommal vettek részt a Magyar Sportlövők Szövetsége szabályrendszerében minősítő versenyeken.

 

2018. évben a versenyzőink több alkalommal vettek részt a Magyar Dinamikus Lövők Szövetsége szabályrendszerében minősítő versenyeken.

 

A tagság lőszerrel és fegyverrel történő ellátása folyamatos volt.

Az egyesület a tulajdonában található fegyverek és egyéb eszközök karbantartását és javítását folyamatosan végezte az egyesület tagsága és vezetése.

 

Az egyesület 2018 évben is befizette a Magyar Dinamikus Lövők Szövetsége felé a 20.000 Ft-os tagsági díja.

 

A szakosztály 2018 évben három sporttársunk lőfegyverét tárolta a velük kötött egyéni megállapodás alapján.

 

 

Megvalósult programok

 

Január

Az év első hónapjában arra koncentráltunk, hogy a versenyengedélyek meghosszabbítása megtörténjen, a lőszerkészletünk feltöltődjön.

 

Április 21.

A DRSE és a Debreceni Szituációs Lővész Egyesület közös szervezésében három fegyveres lövészversenyt rendezett, mely verseny gyors és eredményes levezetéséhez az egyesület tagsága (Técsi Mihály, Boros Ákos, Fábián Szabolcs, Dr. Balogh Imre) sokban (pályaépítés, bíráskodás, versenyzés, takarítás, pályakarbantartás) hozzájárult. A versenyen csak Dr. Balogh Imre indult el, aki a kategóriájában harmadik helyezést ért el.

 

Április 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a megye rendőreinek lőversenyt szervezett, melyen a DRSE tagjai közül ketten (Dr. Balogh Imre, Papp Zoltán ) vettek részt.

A szituációs jellegű versenyen, a két pályán mérettetett meg a mezőny, mely versenyen Papp Zoltán a harmadik lett, míg Dr. Balogh Imre a begyűjtött eljárási hibának köszönhetően a mezőny végén zárta a versenyt.

 

Április 28.

A DRSE és a DVLE közös szervezésében 100 méteres lövészversenyt rendeztünk az apafai lőtéren. Ilyen verseny megrendezésére még nem volt példa a lőtér életében. A versenyre nagy volt az érdeklődés, sokan előre telefonon jelezték részvételi szándékukat.

A versenyen összesen 22 fő jelent meg, de volt, aki több fegyverrel is meglőtte a versenyszámot.

A versenykiírásnak megfelelően a versenyzők három pozícióból adtak le összesen 15 értékelt lövést. Köregyenlőség esetén a több magasabb értékű találat döntötte el az elsőség sorsát.

A DRSE tagjai közül első lett Dr. Szegedi Krisztián (134), második lett Vályogos Csaba (131), míg Papp Zoltán (128) a harmadik lett.

Az összesített versenyt Dancsó Tibor nyerte (145) Dr. Veréb Krisztián (143) és Zsiga Zsombor (141) előtt.

A jelen volt versenyzők örültek annak, hogy ez a verseny megrendezésre került és elmondták, hogy hasonló versenyen máskor is szívesen részt vennének.

A DRSE vezetése azon van, hogy hasonló megmérettetés a későbbiekben is létrejöhessen.

 

Június 22-23.

A DRSE és a Debreceni Szituációs Lővész Egyesület közös szervezésében országos karabély  lövészversenyt rendezett, mely verseny gyors és eredményes levezetéséhez az egyesület tagsága (Técsi Mihály, Boros Ákos, Dr. Balogh Imre, Papp Zoltán, Papp Bálint, Balogh Levente) sokban (pályaépítés, bíráskodás, versenyzés, takarítás, pályakarbantartás) hozzájárult.

A versenyen Dr. Balogh Imre, Balogh Levente, Papp Zoltán, Papp Bálint indult el, aki kategóriájukban az alábbi helyezéseket érték el:

Papp Bálint 1.

Papp Zoltán 3.

Balogh Imre 5.

Balogh Levente 8.

 

Szeptember 29.

A DRSE és a Debreceni Szituációs Lővész Egyesület közös szervezésében három fegyveres lövészversenyt rendezett, mely verseny gyors és eredményes levezetéséhez az egyesület tagsága (Técsi Mihály, Dr. Balogh Imre, Lakatos Károly) sokban (pályaépítés, bíráskodás, versenyzés, takarítás, pályakarbantartás) hozzájárult.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Unlimited kategóriában második: Zilai Sándor

Tactical Iron kategóriában:

  1. Técsi Mihály
  2. Dr. Balogh Imre
  3. Dr. Szegedi Krisztián
  4. Papp Zoltán
  5. Oláh Károly

 

Október 06.

A DRSE és a DVLE közös szervezésében ismét100 méteres lövészversenyt rendeztünk az apafai lőtéren. A versenyre most is nagy volt az érdeklődés, többen előre neveztek.

A versenyen most is sokan jelentek meg, és volt, aki több fegyverrel is meglőtte a versenyszámot.

A versenykiírásnak megfelelően a versenyzők három pozícióból adtak le összesen 15 értékelt lövést. Köregyenlőség esetén a több magasabb értékű találat döntötte el az elsőség sorsát.

A DRSE tagjai az alábbi eredményeket értékel:

  1. Dr. Szegedi Krisztián (134),
  2. Vályogos Csaba (131),
  3. Papp Zoltán (128)

 

Az összesített versenyt Dancsó Tibor nyerte (145) Dr. Veréb Krisztián (143) és Zsiga Zsombor (141) előtt.

Köszönet jár azoknak, akik a verseny levezetésében időt, energiát nem kímélve közreműködtek: Németh-Kassai Ágnes,Papp Zoltán, Boros Ákos, Dr. Balogh Imre.

 

December 01.

A szakosztály több tagunk (Dr. Szegedi Krisztián, Técsi Mihály, Dr. Balogh Imre)  a gyáli lőtéren vett részt a Vincze Zoltán által szervezett és épített IPSC lőversenyen.

 

December 10.

A DRSE Lövész Szakosztályát ellenőrizte a Debreceni Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya. Az ellenőrzés tárgya a szakosztály fegyvereire és lőszereire terjedt ki, hogy azok birtoklása jogszerű-e és a tárolás a hatályos jogszabályoknak megfelelő-e, a fegyverek mozgatása az előírásoknak megfelelően adminisztrált-e.

Az ellenőrzés hiányosságot nem tárt fel.

 

December 29.

Az apafai lőtéren a Debreceni Rendőr Sportegyesület Lövész Szakosztálya évzáró, tét nélküli, koronglövészetet rendezett tagjainak, a meghívottaknak és a sportág iránt érdeklődőknek. Aki ott volt jól érezte magát, ami köszönhető volta jó szervezésnek, az érdekes pályáknak, a jó időnek, a megjelentek lelkesedésének.

Lőszámok: Tetszés szerint az egyéni kéréseknek megfelelően (skeet, trap, stb)

Értékelés: Eleinte mindenki magát és mindenki mást, majd mivel sokan nem bírtak magukkal, verseny is szerveződött.

Eredmények.

  1. Dr. Szűcs Miklós 18
  2. Técsi Mihály 16
  3. Dr. Szegedi Krisztián 14
  4. Dr. Balogh Imre 12
  5. Fábián Szabolcs 9
  6. Fábián Zsolt 7

 

Étel, ital: A „batyus” szervezésnek köszönhetően senki nem maradt éhen, ezért sem, mert Vicze Zoltán sporttársunk a végig kitartókat meghívta egy adag töltött káposztára.

 

 

Összegzésként megállapítható:

 

 

A tagság létszáma stabil, a tagdíjbevételek nőttek, a fizetési fegyelemnek köszönhetően.

A tagság létszáma a 2017-hez képest gyakorlatilag nem változott.

A rendezvényeink sikeresek voltak, azokon a tagság viszonylag nagy létszámban és lelkesen vett részt, több alkalommal dacolva az időjárás viszontagságaival is.

A szokásos évi két házi versenyünket sikerült megrendezni és az évzáró koronglövészetünk sem maradt el.

A szakosztály gazdálkodása a 2018-as évben jónak minősíthető, tagdíjbevételek fedezték a fenntartási költségeinket.

A szakosztály által elköltött összeg jelentősen nőtt az előző évekhez képest, aminek okaként az mondható el, hogy a lőszerek ára nőtt, valamint az eddigieknél nagyobb lőszere készlettel rendelkezik a szakosztály.

A szakosztály egy fegyvert adott vissza a gazdájának és két fegyver megvásárolását segítettük egyesületi sporttársunk részre.

 

 

A javításra szorult fegyvereink javítása megtörtént.

15 fegyverünk műszakija lejárt, esetleges tulajdonosváltás esetén e fegyverek vizsgáztatása szükséges.

 

 

Debrecen, 2019. január 25.

 

                                                                                                    Dr. Balogh Imre

           

<< Vissza