Hírek

A mi Világ Gyalogló Napunk, melyen a vízi világ is feltárult!

A mi Világ Gyalogló Napunk, melyen a vízi világ is feltárult! 2013-11-10 20:41:00

Világ Gyalogló Nap a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásában.

 

 

2013. október 13-ána Magyar Szabadidősport Szövetség Világ Gyalogló Nap – World Walking Day versenykiírásához csatlakozva a Debreceni Rendőr Sportegyesület Atlétika és Szabadidősport Szakosztálya szervezésében összesen 15 fő, 5 gyalogló és 10 Nordic Walking-os botokkal vágott neki a Hortobágyi Nemzeti Park tanösvényén a 12 km-es túrának.

Tervezett útvonalunk volt a Halastó vasúti megállóhelytől a Kondás-tóig és vissza.

Az éjszakai és a hajnali esőzés jó néhány túrára jelentkezőt elriasztott, de minket az időjárás nem tántorított el a gyaloglástól. Szerencsénkre, mert délelőttre szép kiránduló időnk lett, még a nap is kisütött.

Utunk a tanösvényen, a nádas mentén a legelésző, heverésző bivalyok mellett haladt. A nádasból vadkacsák, szárcsák, kis lilik hangját lehetett hallani. A kilátókról messze elláttunk. A lápos, mocsaras tavakon ezernyi madár pihent, köztük darvak is.

Célunkat, a Kondás tavat elérve egy fahídon gyalogoltunk be a nádasba. A gyönyörű, érintetlen természet lenyűgözött bennünket.

 

Visszaérkezve túránkról a kiindulási ponthoz, gyaloglóink egyik fele a Hortobágyi Lehalászási Ünnep programjaiba kapcsolódott be, másik fele a Kilenclyukú hidat, a Csárdát és a népművészeti kirakodó vásárt tekintette meg.

 

Jól éreztük magunkat, kellemesen elfáradtunk, késő délután érkeztünk vissza Debrecenbe. Igazi kikapcsolódást jelentett számunkra a Világ Gyalogló Nap keretében ezen a túrán részt venni. Csodálatos természeti élménnyel lettünk gazdagabbak Hortobágyon!

 

Komódi Erzsébet Szakosztályvezető
Nordic Walking instruktor

 

<< Vissza