Hírek

III. NOWATHLON - Nordic Walking találkozó és Tájékozódási játék a Nagyerdőn

III. NOWATHLON - Nordic Walking találkozó és Tájékozódási játék a Nagyerdőn 2016-06-13 18:30:00

Nagy sikerrel rendezte meg - immár harmadik alkalommal - 2016. június 4-én a Debreceni Rendőr Sportegyesület a NOWATHLON-t.

 Az eredményes mozgósításnak köszönhetően az előző évekhez képest többen, összesen 70 fő nordicos és gyalogló vett részt a rendezvényen.

17 csapat nevezett, ebből, 9 családi kategóriában (Futrinka Team, Tasi Család, Mókusok, Nyuszik, Szuper 6-os, Mittudomén, Sipos Család, Szászok, Kiscsapat) és 8 baráti társaság (Gyalogkakukk, Józsai Tappancsok, Mandula, Kisveréb, Evetke, Bagolyköpet, Kökörcsin, Százlábúak) döntött úgy, hogy részt vesz a NOWATHLON-on és sportolással tölti a szombati napját.
A regisztráció és a chip felvétele után rajtoltak a csapatok, három különböző útvonalú térkép alapján 5 km-es körpályán tájékozódtak és 10 pontot érintve érkeztek vissza a kiindulási pontra. 5 állomáson feladatokat teljesítettek a résztvevők: egyensúlyozó akadálypálya, célba dobás, távolságbecslés, nyújtógyakorlatok és Totó kitöltése. A teljesítést a versenybírók igazolták.

A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy az egész heti esőzés után szombatra ragyogó napsütéses idő lett.

A családoknak is remek kikapcsolódásnak ígérkezett a Tájékozódási Nordic Walking. Az 5 km-es pálya a gyerekek számára is teljesíthető volt. A térképpel való tájékozódás, az ügyességi feladatok és a tesztlapok a család minden tagjának lehetőséget adott önmaga kipróbálására.

A legfiatalabb résztvevő1 éves, a legtapasztaltabb gyaloglók 79 évesek voltak.

 

Mindenki, aki teljesítette a távot csokoládét és rostos levet kapott A résztvevő csapatok oklevéldíjazásban, a gyerekek külön ajándékban részesültek. A csapatok a versenyt követően tombolasorsoláson vettek részt. A legtávolabbról, Siófokról érkező család különdíjban részesült.


Kiegészítő programként a Kelemen Ryu Ju Jitsu bemutatőját tekinthették meg az érdeklődők, valamint egészségi állapot felmérésen vehettek részt.

 

 

Köszönetet mondok mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, közreműködtek a szervezésben és segítettek a lebonyolításban.

Képek a www.drse.hu honlapon a Fotótárban megtekinthetők.

 

A program a Magyar Szabadidősport Szövetség szakmai irányításával és támogatásával valósúlt meg!


Debrecen, 2016. június 9.

Komódi Erzsébet szervező

<< Vissza