Hírek

Latyak Túra Bogács

Latyak Túra Bogács 2015-03-03 13:23:00

A "Mezőkövesdi Vasember" néven ismertté vált Bajzát László szervezi Bogácson a Latyak futást. A tél végi, különleges erőnlétet és állóképességet igénybe vevő futás egyre népszerűbb.

A futók mellett gyaloglók is indulnak.

 

Az Atlétika és Szabadidősport Szakosztály Nordic Walking csoportja is „felfegyverkezett”.

Botjainkkal és váltó ruhával, fürdő felszereléssel ellátott hátizsákjainkkal útra keltünk, miután megszerveztük az utazás mikéntjét.

 

A helyszínen már ismerősként üdvözölt a szervező bennünket és örömmel fogadta, hogy Debrecen idén is képviselteti magát a többi település sorában.

 

A Jurta Kempingben gyülekeztek a versenyzők, itt történt a nevezés, a létszám pontosítása.

10 óra: rajtoltak a gyaloglók – Nordic Walking bottal és bot nélkül – minden korosztályban.

11 óra: startoltak az atléták, akik a lépegetőket fél úton leelőzve hamarabb befutottak a célba.

 

A latyak hódított, a szitáló eső nem engedte felszáradni a nedvességet.

Minden versenyző tisztában volt vele, nem volt kétsége afelől, miszerint a szervező intézte így, hogy ne legyen hiány a sárból, az elnevezésnek megfelelően alakuljon a megmérettetés.

 

A táv fele aszfalt úton vezetett, ám a másik fele földúton zajlott, ami próbára tette az indulókat, de több helyen lehetett frissülni forró teával, gyümölccsel és volt lehetőségünk a helyiek vendégszeretetét is megtapasztalni. Sértés lett volna kihagyni a kínálást, így az egyik borospincében birsalma pálinkát, míg a másikban félszáraz, félédes vörösbort kóstoltunk.

 

Bogácsról indulva 14 km-t tettünk meg Cserépfalu és Bükkzsérc érintésével visszatérve Bogácsra. Ezek szerint BO-CSE-BÜKK elnevezéssel került meghirdetésre az e napi sport.

Út közben gyönyörködhettünk a dimbes-dombos táj szépségében és a különleges természeti jelenségekben, ködszerűen párolgó lankákban, felhőkből lelógó nedvességcsíkokban, pálcikányi ágakon csüngő borsónyi esőcseppekben.

 

A rajttól a célig – ami ugyanaz a vonal két oldala volt - kitartóan haladtak a résztvevők, majd a ragaszkodó sártól megszabadulva száraz ruhába átöltözést követte az eredményhirdetés.

 

Leróva a távot üdvözítő hír várt bennünket: a DRSE atlétája Papp Sándor a "távolodó futók között legesztétikudabb férfi futó" különdíjat kapott.

A kellemes vizű termál fürdőben gratuláltunk eredményes, díjazott sporttársunknak, ahol jól esett a meleg gyógyvíz a megtett útvonal leküzdőinek.

 

Hazafelé az élmények felelevenítésével szívesen átéltük ismét a nap eseményeit!

 

Futó: Végh Márta Katalin, Papp Sándor, Horváth Zsolt

Nordic Walking: Dr. Kiss Lajos, Dr. Kiss Lajosné dr. Murvai Anikó, Molnár Andrásné, Molnár András, Nagy Sándor, Tóth Andrásné, Herbákné Ilyés Ilona, Kerekes Ildikó, Ilyés Erzsébet, Szabó Ákos és Aszalós Imre

<< Vissza