Hírek

Magyar zászlóval befutni a célba!

Magyar zászlóval befutni a célba! 2014-10-02 17:53:00

35. Internationaler Greifenseelauf 2014.-Usterben

 

 2014. szeptember 20-án Svájcban 15 ezer emberrelegyütt futottam egy nagyszabású futóversenyen, akik a világ minden tájáról érkeztek.  Az ötnapos, kirándulással egybekötött 35. Greifenseelauf felejthetetlen élmény marad számomra.

Az 50 fős svájci programszervezője Lamatsch János, a tatabányai Sprint Futóklub elnöke, aki 15. alkalommal viszi a futókat és gyaloglókat erre a versenyre.  A Debreceni Rendőr Sportegyesületből neveztem és csatlakoztam a svájci kirándulókhoz, de voltak sportolók nemcsak Tatabányáról, hanem Szegedről, Budapestről, Győrből, Szlovákiából és az ország más részeiről is.

A futófesztivál hangulata már a verseny előtti napon mindenkit magával ragadott.

A versenyközpontban a tészta-parti előtt különböző sporteszközöket lehetett kipróbálni. Erőnlétet, koordinációs képességet mértek. Szórakoztató játékon, fotózáson vettünk részt, szóró ajándékokat osztottak.

Másnap, szombaton délelőtt a babakocsis futókkal rajtolt a 35. Greifenseelauf futóverseny. Majd az 5,5 km-es távon, a 10 km-es távongyaloglók és a Nordic Walking-osok, 5,5 km-t futók, 10 km-t futók.

Délután indították Félmaratont,melyre neveztem, a 9. futamban rajtoltam, a 2:00 órás (vagy azon belüli) időeredményt megcélozva. A város utcáin végig futva Greifen tavat megkerülve érkeztünk vissza a városba.

Uster apraja-nagyjaés a hozzátartozók az utak mentén lelkesen szurkoltak, biztatták a futókat. 2 km-enként frissítőket kínálgattak. A kisgyerekek vizes szivacsot adogattak, melyekért a 25-26 C-fokos melegben a futók igazán hálásak voltak. A fúvós zenekarok fokozták a hangulatot. Ezen a jól szervezett, nagyszabású versenyen a Félmaratont 2:01:23 időeredménnyel teljesítettem.

Célba érkezésünk előtt csapatunk tagjai várták a félmaratoni befutókat, elsőként érkeztem, így nekem nyújtották a magyar zászlót és az utolsó métereket azzal tehettem meg. Nagy megtiszteltetés volt számomra.

Helyek, ahol voltunk, kirándulások:Rajnai vízesés, Schaffhausen, Kyburg vára, Santis, 2012 m hegycsúcsán, Rapperswill, Bázel. Franciaországban Mulhausenben, az autómúzeumban, Ausztriában a Modsee-tónál.

Köszönetet mondoka családomnak, ezért a svájci utazásért, élményért - melyet én választottam-, de születésnapi ajándékul tőlük kaptam. Köszönet az edzőmnek Pribéli Ildikónak, aki felkészített a versenyre. Ezen kívül a sporttársaimnak és az Atlétika és Szabadidősport Szakosztály tagjainak a biztatásért. Őszintén gratulálok Lamatsch Jánosnak, a Sprint Futóklub Elnökének az utazás megszervezéséért és remek lebonyolításáért.

Debrecen, 2014.október 2.

Komódi Erzsébet

Atlétika és Szabadidősport Szakosztály

<< Vissza