Hírek

Nagyon jó hangulatú farsanggal búcsúzattuk a telet

Nagyon jó hangulatú farsanggal búcsúzattuk a telet 2015-03-01 21:26:00

A Rend-kivűli Szakosztály ebben az évben is megrendezte a már hagyományossá vált farsangját

 

Hagyományainkat ápolva most is nagy lelkesedéssel készültünk a tél végét jelentő farsangra.

Dr. Kiss Lajos szakosztályvezető és Dr. Kiss Lajosné dr. Murvai Anikó vaddisznó pörköltje Molnár Andrásné Éva savanyúságával, továbbá a fánkok a többi süteménnyel vörös bor kísértében megalapozták a hangulatot. A vidámság felidézi a „kikelet” érkezését, a tavaszt.

 

Tóth Andrásné Kati elgondolásai alapján együtt készítettük el az egyszerű, de annál hangulatosabb jelmezeket, ami során szintén remekül szórakoztunk, hiszen ahol a nők elkezdtek tanakodni egy-egy megoldáson, mit hogyan valósítsunk meg, férfi társaink azonnal remek ötletekkel álltak elő, amiket pompásan lehetett használni.

 

A közös készülődés egyre jobban összekovácsolja a csapatot, teljesen összeszokott társasággá válunk az együtt megvalósított elképzelések hatására.

Amikor másnap „kiértékeltük” - úton Bogácsra a Latyak-túrára - az előző nap eseményeit, már bevillantak, sorakoztak az új tippek a következő télűző összejövetelre.

 

A harangozó hóvirágok zavartalanul nyílnak a kertekben, nálunk is „kivirágzott” a társaság.

Tavaly elhúzódott a farsang, egyúttal nőnapi köszöntés is kerekedett belőle, ebből alakult a  motívum, így „lányaink” virággá változtak, akiket a kertész „gondozgat”. A terembe zenére történő bevonulás után mókás kertészkedés kerekedett a dallamok hatására, mivel igyekeztünk a beöltözéshez illő zenei aláfestéseket választani, ráadás Molnár András gerberái.

 

Nagy Sándor volt segítségünkre a közösen kiválasztott zeneszámok gondos, pontos  letöltésében és sorba rendezésében, amit az összejövetelen Herbák Ferenc játszott le.

 

A „viruló” nők igazán az általuk bálványozott „Gedeon bácsi” keze alatt tudnak szépülni a fodrászatban a régi dallam szerint, ezt idézte a következő jelmezes produkció. Akadt „kakukktojás” is a hölgyek között, de remekre sikeredtek az „utánzatok”, hiszen nem csupán a nézők szórakoztak remekül, a fodrászkodásban résztvevők legalább annyira.

 

„Sportos” mivoltunkat nem tudjuk és nem is akarjuk megtagadni, ez volt az apropója a következő jelenetnek, miszerint szemtanúi lehettünk a focista és a szigorú futball bíró pályán történő dolgainak, amit a „pomponlányok” „”díszkísérete” színesített felidézve a Tankcsapda ismert, Debrecen hírnevét öregbítő Loki-indulóját, majd Ricky Martin futball iránti rajongása előtt „tisztelegtünk” gyönyörű zenéje felcsendülése hallatán.

 

Edzettségünk eredője az erdő, mivel a sport a friss levegőn adhat igazán erőnlétet, ezt szemléltette a „modern Piroska” és a „farkaslövő vadász” jelenete. Hűen az alaptörténethez, meséhez, erdő jutott eszünkbe a szereplőkről, de Piroska már nem a kosarában cipelte a nagymamának szánt „finomságokat”, hanem „okos” telefonon rendelte meg a mai korra jellemző pizzát és energia italt, miután biztonságban érezhette magát, mert a vadász már lelőtte a veszélyt jelentő farkast.  

 

A „csárdás királynő” is megújult a pálinka-dallal, ami feltette a koronát a napi eseményre, hangulatban mindenképpen, bár az összegzéskor a zsűri hiányolta a finom nedű irányába történő kínálását. Legközelebb hogyan lesz? Jövőre meglátjuk! Folytatjuk!!!

<< Vissza