Hírek

NEM ODA BODA

NEM ODA BODA 2014-05-14 05:49:00

2014. május 11. vasárnap Bodaszőlőn kellemes terepen került sor a IV. NEM ODA BODA erdei terepfélmaraton és a 10,5 km távú futóverseny és gyalogtúra megrendezésére.

9 órától érkeztek folyamatosan a résztvevők, a versenyzőket felkészült szervezők fogadták, az induló futók korosztályonként megkapták a rajtszámukat, megtörtént a regisztrálás.

A DRSE Atlétika és Szabadidősport Szakosztály vezetője, Komódi Erzsébet gondoskodott róla, hogy Sportegyesületünk képviseletében futókon kívül gyaloglók is induljanak.

Nordic walking csoportunk 6 fővel vett részt a programban.

 

A helyszín megközelítése érdekes útvonalon történt, kissé kanyargós és elég hosszan homokos, ami az autósoknak nem számít, de a kerékpárosokat gyakran gyaloglásra kényszerítette, mivel a szárazság miatt a kerekek a kelleténél mélyebben belesüllyedtek.

 

A köszöntés és a tudnivalók ismertetését követően 10 órakor indultak a gyalogtúra résztvevői a bejelentkezés lejegyzése után, majd 11 órakor startoltak a futók a 10, 5 km illetve a 21 km megtételére.

Kellemes ciklámen és kék színnel, festékfoltokkal, nyilakkal, szalagokkal jelölték az útvonalat, bár a táv elején jól jött a túravezető megerősítése az irányt illetően. Később, mivel nordic walking bottal gyorsabban haladtunk a gyalogtúra többi résztvevőjénél, fokozottabban figyeltünk, tudtuk követni a hangulatos színű jelzéseket. (Egyébként a futók nehezebb helyzetben voltak a gyorsaság miatt, egyesek elvétették az irányt, mivel nem jól látták, nem volt idejük észrevenni a jelzést, eltévedtek.)

Ragyogó napsütésben vágtunk neki a 10,5 km-es távnak, jól esett az árnyas fák lombjai alatt gyalogolni, gyönyörködtünk a szép növényekben, a színes virágokban, hallgattuk a madarak csicsergését, teleszívtuk a tüdőnket a friss levegővel, gyűjtöttük a természetes D-vitamint, jól esett az egészséges mozgás.

Kétszer is elkezdett szemerkélni az eső, ami a falevelek védelme alatt nem áztatott el bennünket. Az esőkabátokat a rajthelynél hagytuk, sapkával illetve nylon zacskóval a fejünkön védekeztünk a vízcseppek ellen.

Örültünk a megtett utat jelző számoknak: 2, 4, 6, 8 km feliratoknak.

Kedvesen biztattak a frissítőpontokon innivalóval, szőlőcukorral, nápolyival kínáló segítők.

 

A rajtnál megörökítették az indulók csoportját, a célban is fotóval fogadták a beérkezőket és a nyakunkba akasztották a táv teljesítését igazoló emblémát.

Folyamatosan álltak dobogóra a korcsoportok helyezettjei.

Sportszerű szurkolásnak, versenynek voltunk részesei nem kis megelégedésünkre.

Lelkesen biztattuk atlétáinkat célba érkezéskor, út közben pedig segítettük a sáv szabaddá tételével a haladásukat, mivel két nyomtávon lehetett kényelmesen előre jutni.

 

A megtett kilométerek után jól esett az innivaló, majd az ízletes lebbencsleves.

A verseny zárása után a hazaúton már a következő megmérettetésről beszélgettünk a napi élmények felelevenítése mellett. Jövünk jövőre is!!!

Hajrá V. NEM ODA BODA !

 

<< Vissza