Hírek

Pista bácsi esernyőkiállítása

Pista bácsi esernyőkiállítása 2015-10-02 20:34:00

Remélem még sokan emlékeznek Havasi Istvánra, vagy ahogy nagyon sokan nevezték Pista bácsira.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Oktatási és Kiképző Központjának ezermester gondnoka volt. Mindent meg tudott javítani amit lehetséges volt. Szerencsére feleségével együtt ma is jó egészségnek örvend.

Tavaly meghívott Hajdúsámsonba egy esernyőkiállításra. A meghívást elfogadva elmentem az iskola tornatermébe ami meglepetésemre tele volt a legkülönbözőbb színű és formájú esernyőkkel.

Elmondta, hogy mielőtt nyugdíjba ment a MIKESEN valaki oda adott neki egy esernyőt azzal, hogy siet és dobja már ki a kukába. Megnézte az esernyőt és eldöntötte, hogy megpróbálja megjavítani. Az elképzelése sikerült, megjavította. Ekkor még Ő sem tudta, hogy egy gyűjtő szenvedély veszi kezdetét. Azóta gyűjti a különböző esernyőket amik általában rossz állapotban kerülnek hozzá. Most már nagy szakértelemmel javít mindent, a hiányzó részeket „után gyártással” pótolja.

Mostanában egyre többet hívják különböző helyekre kiállításra. Legutóbb Aradványpusztán volt kiállítása amiről képek a Fotótárban találhatók.

Jelenleg 1180. darabból áll a készlet.

A következő kiállítása Debrecenben egy iskolában lesz.

További jó egészséget és sikeres gyűjtő munkát kívánok neki.

Akinek esetleg van felesleges, kidobásra szánt esernyője azt Pista szívesen fogadja.

<< Vissza