Hírek

Tettünk az gészségünkért !

Tettünk az gészségünkért ! 2016-09-17 19:21:00

Az EURÓPAI SPORTHÉT keretén belül gyalogoltunk a Nagyerdőben .

Beszámoló az Európai Sporthét Nagyerdőn tartott eseményéről

 

Mozdulj Te is Európával! Kerülj fel eseményeddel Európa Sporttérképére! „ E szlogen jegyében csatlakoztunk az Európai Sporthét felhívásához, melyet sikeres rendezvénnyel zártunk Debrecenben.

Nagy érdeklődés övezte 2016. szeptember 16-án a Debreceni Rendőr Sportegyesület által szervezett kétórás Nagyerdei túrát, melyen 30 fő vett részt. Az Atlétika és Szabadidősport Szakosztály nordic walkingosaival túráztak az atléták, tekések, rendőrök, óvónők, pedagógusok, egészségügyben dolgozók, ezen kívül a Nagyerdei Kutyabarátok is örömmel csatlakoztak.

Közös tornával, bemelegítéssel kezdtük a gyaloglást.

A körpályán három különböző távra lehetett nevezni, így 2,5 km, 5 km és 7,5 km-re. Minden túrázó kedvének, idejének és edzettségi állapotának megfelelő távokon gyalogolhatott. A 2,5 km-es távot két túrázó társunk választotta. A többiek 7,5 km-es, Pallag határát érintő távot választották.

Az Európai Sporthét célja az volt, hogy a sportot és a rendszeres testmozgást népszerűsítse, neveljen az egészséges életmódra.

Örömünkre szolgál, hogy olyan embereket is sikerült mozgásra ösztönöznünk, akik nem szoktak sportolni, a sikeres felhívás és a szép nyárias időnek köszönhetően ők is kedvet kaptak egy kis gyalogláshoz a Nagyerdőn. A résztvevők a rendezvény #BEACTIVE Europen week of sport pólóját kapták ajándékba, melyet a Magyar Szabadidősport Szövetség biztosított.

Képek a www.drse.hu Fotótárban megtekinthetők.

 

Debrecen, 2016. szeptember 21.

Debreceni Rendőr Sportegyesület

Komódi Erzsébet Mozgásszervező

<< Vissza