Hírek

Texasi tűzoltót oktattunk Nordic Walkigra

Texasi tűzoltót oktattunk Nordic Walkigra 2014-07-29 20:42:00

A Texasból immár második alkalommal Debrecenbe érkező Michael Becker tűzoltó és felesége Amy Becker.

2014. július 19-én, szombaton 10-12 óráig tartó edzésen instruktorunk vezetésével ismerkedett meg a nordic walking technikájával.

A házaspár mindkét tagja sportol, Amy középtávfutó. Ő eddig még nem hallott erről a mozgásformáról, melyet a finn sífutók és biatlonisták nyári edzésére találtak ki. Nagyon tetszett neki a botos gyaloglás, ügyesen és gyorsan tanult. A férje Michael, szintén naponta sportol, súlyemelő. Ő már hallott és olvasott a Nordic Walkingról, de még nem volt alkalma kipróbálni. Most a 4 km-es túrán kiválóan elsajátította a technikát.

A házaspár mindkét tagja jól érezte magát és kellemesen elfáradtak. Az edzés kezdete előtt a Nordic Walkingról rövid ismertetőt hallgathattak meg a sportolók, majd bemelegítés következett, ezután a botos gyaloglás Nordic Walking technikával, koordinációs gyakorlatok és a végén nyújtással fejeződött be a két óra programja.

A házaspár Texas Katy városából érkezett két hétre Debrecenbe, ahol ingyenes angol nyelvi oktatást tartanak az egyházuk szervezésének keretein belül. A program neve: World English Institute (WEI Program), ahol a magyar érdeklődők gyakorolhatják az angol nyelvet. A tanárok Oregonból, Texasból, Arkansasból és Washingtonból érkeztek. A programban résztvevők megtanulhatják a pontos amerikai kiejtést azáltal, hogy „igazi” amerikaiaktól tanulhatnak.

Július 22-én, kedden a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Kovács Ferenc tű. dandártábornok úr fogadta Michael Becker tűzoltót és kísérőjét. A Hajdú-Bihar megyei tűzoltóságon körbevezette houstoni kollegáját.

A látogatásról szóló cikk és a képek az alábbi honlapon tekinthetők meg: www.hajdu.katasztrofavedelem.hu/hirek/1195

Örömmel tölt el bennünket, hogy új sporttal ismertethettük meg az amerikai vendégeinket.

Debrecen, 2014.07.25.

Komódi Erzsébet NW instruktor

<< Vissza