Hírek

Ventimiglia- Monaco Riviera Classic 2015.03.15.

Ventimiglia- Monaco Riviera Classic 2015.03.15. 2015-05-06 08:19:00

2015. március 15-n, vasárnap

17. alkalommal vett részt a tatabányai SPRINT FUTÓKLUB csapataMonaco RUN évenként megrendezésre kerülőfutóversenyén. A futótársaink és a gyaloglók indulhattak a 10 km Monte-Carlo, 3 és 7 km Relay és Walk 5 km-es távokon.

47 nemzet közel 1300 futója nevezett a Riviera Classic Félmaratonra.

Riviera Classic 23,8 km-esútvonala Olaszországból, Ventimigliából rajtolva, Franciaországon át Monacóban ért véget.

Hatanvágtunk neki ennek a távnak. Hűvös, viharos, esős időben vonattal érkeztünk Monacóból a rajt helyszínére, Ventimigliába.

A verseny kezdetére az Égiek kegyesek voltak hozzánk, az eső elállt, kezdett kisütni a nap. Az emelkedőkkel - lejtőkkel teli pálya látnivalókban is bővelkedett. A tengerpart mentén végig szurkolók biztatták a futókat.

Aférfiaknál burgundi, ugandai és kenyai futók, a nőknél olasz győzelem, második és harmadikként francia futók értek leghamarabb célba. 1158 fő rajtolt Ventimigliából, 1057 fő teljesítette a távot.

2:23:26 időeredménnyel, kategóriámban 28. helyezést értem el. Fáradtam, de annál boldogabban értem célba.

Riviera Classic teljesítők befutó érmet kaptak. Lamatsch János, a Sprint Futóklub Elnöke kupával díjazta a teljesítményünket.

Köszönetet mondok edzőmnek, Pribéli Ildikónak a felkészítésért és Lamatsch Jánosnak az út megszervezéséért, lebonyolításáért és a jó hangulatért.

Franciaországi kirándulás (50 fő) és a monacói verseny képei a Fotótárban megtalálhatók:Metz, Reims, Forbach, Párizs, Loire-völgyi kastélyok, Lyon, Grenoble, francia Grand kanyon, Nizza, Cannes, Monaco.

 

Komódi Erzsébet

DRSE Atlétika és Szabadidősport Szakosztály

<< Vissza