Hírek

Zeleméri Nordic Walking túra

Zeleméri Nordic Walking túra 2014-06-13 12:27:00

A DRSE Rend-kívüli Szakosztálya egészségmegőrző NW túrával zárta a májusi programsorozatot.

 

2014. május 30. pénteken - a minden hónap utolsó péntekén esedékes – soron következő összejövetelén ragyogó napsütéses reggelre ébredt.

Erre a napra volt tervezve – az immár hagyománynak számító – gyalogtúra Nordic Walking bottal – az idén minden résztvevő bottal tette meg a távot, tavaly bot nélküli sétálók is voltak.

 

Reggel 8 órakor történt az indulás két helyszínről: Debrecen, Nagyerdő, Benczúr Gyula utca és Józsa, Kiss Erdő Csárda.

A két társaság Pallagon találkozott.

Dr. Kiss Lajos szakosztályvezető köszöntötte a résztvevőket.

Innen közösen gyalogoltunk tovább, miután lefotóztuk a túrázókat és gondoskodtunk a megfelelő folyadékbevitelről.

Jól esett a torna: a lazító, nyújtó, koordinációs gyakorlatok.

Komódi Erzsébet irányításával változatos egyéni és páros mozdulatsorokkal frissítettük fel izmainkat az út továbbfolytatásához.

 

A következő „pihenőt” úticélunk elérésekor tartottuk Zeleméren a „Várromnál”.

A tavalyi látogatásunk óta látványos változást tapasztaltunk: fa kerítéssel lett körbevonva a domb tetején magasodó épületmaradvány. Kulturált pihenéshez mutatós fa asztalok padokkal biztosítják a kényelmes falatozást.

Több fából készült szemetes láda áll rendelkezésre a rend megőrzéséhez.

A hátizsákokból előkerültek – „hamuba sült” pogácsa helyett – a szendvicsek, erőt adó csokik, hűs innivalók, ízletes gyümölcsök.

Elolvastuk az emléktáblák feliratait.

Az épület „energiát adó” pontjait megkerestük. Volt, aki a bal talpában érzett bizsergést, más a jobb lábfejében érezte a mágneses hatást a „kijelölt területen” állva.

A tízórai elfogyasztása után szakosztályvezetőnk elérkezettnek látta az időt a visszaindulásra.

 

Egyre tüzesebben kezdett sütni a nap, fogytak a fák az útvonalunkon, kevesebb volt az árnyék, de a lelkesedésünk nem csökkent.

Nagy örömmel közeledtünk a Debrecen-Józsa helység táblához.

Néhányszor eszünkbe jutott, hogy ebből a hőségből jó lenne néhány fok a sok mínuszos hidegben télen.

 

A gyaloglást kihagyó társaink Herbák Ferenc társaságában töltötték a délelőttöt, aki finom slambucot főzött érkezésünkre.

 

Jól esett leülni az árnyékban, felfrissülni, lemosni az út porát. Kifogástalan étvággyal fogyasztottuk el a pompás ebédet – sült csirkével, oldalassal, joghurtos csemegével, zöldségekkel, savanyúsággal továbbá desszertként „Citromos álom” tejszínes finomsággal, gyümölcsökkel, kávéval kiegészítve a slambucot – és innivalókat.

 

Az erdő szépsége, a fák, virágok, az út pora, a látnivalók, a történelmi helyszín, a mozgás öröme, a társaság vidámsága, az együtt töltött idő varázsa jótékonyan hat a jelenlevőkre.

 

A hangulatos élménybeszámolók arra engednek következtetni, jövőre ismételjük a túrát, törődünk egészségünkkel, folytatjuk a hagyományt!!! DEBRECEN-ZELEMÉR-JÓZSA!!!!!

<< Vissza