Hírek

100 méteres pontlövő verseny 2019-04-04 09:21:00

A Debreceni Városi Lövészegylet és a Debreceni Rendőr Sportegyesület közös szervezésében.

 

2019. május 18. án (szombaton) 09.30 órától az Apafa, Lőtér utca 10 szám alatt található lőtéren a Debreceni Rendőr Sportegyesület Lövész Szakosztálya

 

100 méteres

pontlövö versenyt rendez

(nem minősítő verseny)

 

A verseny nyilt, azon bárki részt vehet (rendvédelem, sportolók, onvédelmi fegyver birtokosok, vadászok) jogszerűen birtokolt fegyverrel.

 

Az esemény megrendezését nem befolyásolja az aktuális időjárás.

 

A verseny helye:

Apafa, Lőtér utca 10 szám alatt található lőtéren (100 méteres pálya)

 

Lőszámok:

 

Puska:

A 100 méterre található lőlapra a lövő 10 perc alatt 15 lövést ad le a nyilt vagy zárt irányzékkal rendelkező golyós lőfegyverével.

 

  1.  

A lövő az első 5 lövést széken ülő testhelyzetben adja le, amikor is fegyvere egy ponton feltánasztható. Mellékelt ábra szerint.

Vagy a lövő fekvő testhelyzetben adja az 5 lövést, amikor is fegyvere egy ponton feltánasztható. Mellékelt ábra szerint.

Mindkét esetben a kezek az asztalon vagy a talajon feltámaszthatóak.

 

  1.  

A lövő további 5 lövést ad le térdelő testhelyzetben, amikor is a fegyvere csak kézzel van feltámasztva. Mellékelt ábra szerint.

 

  1.  

A lövő az utolsó 5 lövését álló testhelyzetben adja le, amikor is a fegyverét csak kézzel támaszthatja fel. Mellékelt ábra szerint.

 

A 15 lövést 10 perc lőidőn belül kell végre hajtani, mely időben benne foglaltatik a helyzetmódosítás is.

Kaliber korlátozás nincs.

Céltávcső korlátozás nincs.

Spotter közreműködése tiltott.

Lőbot használata a 2-es és 3-as lőpozícióknál tiltott.

Fülvédő használata kötelező a nézők számára is.

A verseny feladat végrehajtása előtt 5 perc áll a lövő rendelkezésére 3 probalövés leadására, szabadon választott testhelyzetből, valamint arra, hogy a lőállást személyére igazítsa.

Ruházat időjárásnak, terepviszonyoknak megfelelő.

 

Értékelés:

A lővő által 1 lőlapra leadott 15 lövés összege határozza meg a sorrendet. Az első 6 helyezés sorsát esetleges köregyenlőség esetén a több, magasabb értékű találat száma dönti el, vagy ha ez is azonos, akkor 100 méterre, álló testhelyzetből 1-1 lövés leadásával, szétlövés útján döntjük el.

Az értékelés két csoportban, peremgyújtásos és központi gyújtásos kategóriában történik kortól, nemtől, stb. függetlenül.

 

II.

 

Pisztoly:

A 100 méterre található lőlapra a lövő 10 perc alatt 20 lövést ad le a nyilt vagy zárt irányzékkal rendelkező marok lőfegyverével, álló testhelyzetben, amikor is a fegyverét csak kézzel támaszthatja fel, azt egy vagy két kézben tartva.

 

Kaliber korlátozás nincs.

Céltávcső korlátozás nincs.

Spotter közreműködése tiltott.

Lőbot használata tiltott.

Fülvédő használata kötelező a nézők számára is.

A verseny feladat végrehajtása előtt 5 perc áll a lövő rendelkezésére 3 probalövés leadására, álló testhelyzetből valamint arra, hogy a lőállást személyére igazítsa.

Ruházat időjárásnak, terepviszonyoknak megfelelő.

 

Értékelés:

A lővő által 1 lőlapra leadott 20 lövés összege határozza meg a sorrendet. Az első 6 helyezés sorsát esetleges köregyenlőség esetén a több, magasabb értékű találat száma dönti el, vagy ha ez is azonos, akkor 100 méterre, álló testhelyzetből, egy kézzel 1-1 lövés leadásával, szétlövés útján döntjük el.

Az értékelés két csoportban, peremgyújtásos és központi gyújtásos kategóriában történik kortól, nemtől, csőhossztól stb. függetlenül.

 

Költségek:

A nevezési díj versenyzőnként, függetlenül a meglőtt versenyszámok számától 3.000 Ft/fő. A felhasznált lőszer költsége a lövőt terheli.

 

Étel, ital:

Önerőből.

 

Jelentkezés, nevezés, további információk:

Dr. Balogh Imre szakosztályvezetőnél tel: 32 / 22-68 vagy 30 2050447

Az apafai lőtéren az irodában személyesen vagy a DVLE honlapján.

A palyán egyszerre 3 lövő tud lőni, ezért a torlódások elkerülése végett a rajtidőpontok fél órás bontásban, előre leköthetőek.

 

Dijazások:

I – III. helyezettek érem.

 

Óvás:

Óvás dija 5.000 Ft. melyet a vélt sérelem, kifogás észlelését követően 5 percen belül, max. az eredméynhírdetés után öt percen belül a lövészetvezetőnél benyújtani, mely óvás ott helyben, azonnal elbírálásra kerül. Az ekkor meghozott döntés ellen további óvás, fellebbezés nem lehetséges.

 

Kizárás:

A lövészetvezető döntése alapján különösen ha a lövő a biztonsági szabályokat durván megszegi, sportszerűtlen viselkedés miatt.

 

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt.

A lőtér biztonsági rendszabályai a nézőkre is kötelezőek.

A versenybítók utasításait a lövők kötelesek végrehajtani.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

<< Vissza