Hírek

Gyalogló Világ (hó) nap

Gyalogló Világ (hó) nap 2020-10-18 23:18:00

A Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésben zajló Gyalogló Világ (hó) nap aktív résztvevői a Hajdú-Bihar Megyei gyaloglók.

VILÁG GYALOGLÓ HÓ/NAP 2020. október

 

A Magyar Szabadidősport szervezésében zajló Világ Gyalogló Hó/Nap aktív résztvevői a Hajdú-Bihar megyei gyaloglók.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség csatlakozott az országos programhoz.

Ennek keretében a megyében 6 csapat vesz részt a rendszeres gyaloglásban.

 

A józsai – Nordic Walking Józsa – csoport október 15. csütörtökön 14 km gyaloglással vette ki részét a programból.

 

Aki komolyan veszi, hogy a gyaloglás fél egészség, ki nem hagyná a rendszeres mozgást, hetente többször kimozdul.

Csoportunk kedden és csütörtökön délután indul útnak Nordic Walking botjaival, amit már megszoktak a helyiek, csak ritkán akadnak rácsodálkozók.

 

Indulás előtti közös tornánk időnként nagyobb létszámmal zajlik, olyanok is tornáznak velünk, akik nem jönnek hosszabb túrára.

 

Változóak az útvonalak, a távolságok.

Vannak kedvenc helyei a csapatnak, ahova rendszeresen visszatérünk, ellátogatunk.

 

Zelemérre is mindig szívesen megyünk. Örömmel fogadtuk, amikor évekkel ezelőtt felújításra került az „energiával feltöltő” Templomrom környéke, ami azóta is folyamatosan szépül, bővül évente egy-egy alkotással.

 

Idén szintén megcsodáltuk távolról és közelről a romjaiban is kellemes helyet, az igényes megmunkálással készült, kényelmes padokon körbeültük az asztalokat, amíg pihenőt tartottunk a rendezett környezetben és vidáman elbeszélgettünk az aktuális eseményekről, dolgokról, amik foglalkoztatják a társaságot.

 

A dombra lépcsőn és a domboldalon is fel lehet jutni, mindegyik változatot kipróbáljuk, szépek a fák, találtunk gombákat is, élmény felkaptatni a meredek emelkedőn.

 

A napsütés varázslatosan gyönyörűvé tette a tájat, bársonyosan simogatta a testünket, lelkünket, aranyló koronával vonta be a helyet a látnivalóival, tündökölt az egész, aminek a hangulatát átvették a jelenlévők.

 

Ezekre az utakra azok is velünk tartanak, akik ritkán tudnak jönni.

 

Jól esik messzire látni a domb tetejéről, szívesen álljuk körbe a fából készült nagy méretű egész alakos szobrot, a mellszobor mellett történelmi ismereteket, tényeket, adatokat idézünk fel, a kihelyezett emléktáblákat újra és újra elolvassuk.

 

Ez alkalommal egy cica is útitársul szegődött hozzánk, az út felénél odafutott hozzánk a bokrok közül, lelkesen rótta az utat velünk, pihenőnk alatt az asztalon kóstolót tartott, majd a pad háttámláján egy dzsekin heverészett és a visszaút feléig teljes lendülettel kísért bennünket, pedig már azon tanakodtunk, ki vigye haza, ahol be tudják fogadni.

 

Az erő velünk van, folytatjuk!

<< Vissza