Hírek

Lépések az egészségért

Lépések az egészségért 2018-11-09 06:12:00

Szeptemberben Európával, októberben a világgal gyalogoltunk.

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén ősszel is csatlakozott két nemzetközi akcióhoz, amely az egészséges életmódra, a mindennapi testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. Szeptember 23. és 30. között a Mozdulj te is Európával! program keretében tettek közzé felhívást a sport népszerűsítésére, amelyre a józsai nordic walkingosok is beneveztek. A Tócó-völgybe szerveztek gyalogtúrát szeptember 25-én, melyhez bárki csatlakozhatott, aki könnyű gyaloglással szerette volna megmozgatni az izmait. A túra során meglátogatták a Tócó partján a kökényest, és a kedvenc diófájukat. A gyaloglás mellett rövid tornát és koordinációs testgyakorlatokat is beépítettek a programba.

Októberben a Világ Gyalogló (Hó)nap felhívására neveztek be, és öt gyalogtúrát szerveztek különböző útvonalakon. Bejárták a Stadion környékét, a Nagyerdő festői sétaútjait, és a Józsa környéki természetvédelmi területet. A lelkes gyaloglóbotos csapathoz sok kívülálló is csatlakozott, akik kedvelik a természetet, a jó társaságot és a szabadtéri testmozgást. A gyaloglás minden korosztály számára ideális, mivel nem megterhelő, de megmozgatja a teljes izomzatot. Ezen kívül bárhol végezhető, nem igényel külön költségeket.

Herbákné Ilyés Ilona, a Józsai Nordic Walking Klub vezetője beszámolt róla, hogy az idei akció nagyon sikeres volt. Sok sportkedvelő csatlakozott a gyaloglókhoz: összesen 50 résztvevőt sikerült bevonni a sportot népszerűsítő programba. Teljesítményükről hivatalos jelentés készült, amelyet fényképekkel hitelesítve küldtek meg a Magyar Szabadidősport Szövetséghez, ezzel is igazolva, hogy a józsaiak is eredményesen részt vettek a gyaloglósport népszerűsítésében.

Ők már megtették az első lépést az egészségükért, de a gyaloglósportot tovább folytatják az akció végeztével is, és szívesen látnak minden érdeklődőt a Józsai Nordic Walking Klub gyalogló délutánjain hetente két alkalommal, minden kedden és csütörtökön. A klub elérhetőségéről bővebb információ kérhető a Józsai Közösségi Házban.

<< Vissza