Hírek

NOWATHLON 2019

NOWATHLON 2019 2019-06-28 06:14:00

Nagy sikerrel rendeztük meg a NOWATHLON családi sportnapot.

Tájékozódási Nordic Walking családi sportnapot tartottunk Józsán május 11-én szombaton, a szabadban mozgást, sportot kedvelő érdeklődőkkel.

A Magyar Szabadidősport által támogatott rendezvény plakátja a Közösségi Ház bejáratánál tájékoztatást adott a helyszínről, időpontról, a nevezés lehetőségeiről, feltételeiről.

Interneten is továbbítottuk, minél többen tudjanak róla.

Szombaton 9 órától lehetett Józsán a Közösségi Házban nevezni személyesen, az előzetes bejelentkezés alapján.

Voltak egyéni jelentkezők, de a résztvevők 2-6 fős csapatokba rendeződtek, így teljesítették a távot.

A „menetlevelet” minden csapat vezetője magával vitte, amin szerepelt a kijelölt útvonal és az egyes állomások helye, ahol a megbízott állomásvezetők igazolták a megjelenést és a meghatározott feladatok végrehajtását.

Családi csapatban a három korosztályon kívül – szülők, nagyszülő, gyerekek – a család kedvenc kutyája – Bella - is megtette a távot.

Barátok, munkatársak, ismerősök alkottak csapatokat a vidám közös program érdekében.

 

Indulás előtt a Magyar Szabadidősport által összeállított tesztlapot töltötték ki a nevezők, és a játékos feladatokkal tarkított táv megtétele után visszaérkezve pedig egy másik tesztlapot a csapatok nevével ellátva.

A közös értékelés megerősítette a helyes válaszokat, aktuális információkkal, tudnivalókkal gazdagodtak a jelenlévők.

A vidám hangulatot a napsütés is fokozta, a bizonytalannak ígérkező időjárás nagyon kedvezőre alakult.

Minden nevezőt elláttunk „útravalóval”, nevezéskor a hivatalos dokumentumok mellé enni- és innivalót kaptak a résztvevők, majd a táv megtétele után, visszaérkezéskor is sok finomsággal, továbbá apró ajándékokkal kedveskedtünk lelkes sportolóinknak. Mindenki, aki megtette a távot, érmet is kapott. A nevezések összesítése szerint 68-an vettek részt a gyaloglónapon.

A kellemes túra után jól esett az ebéd a Bikers caffe és pizza jóvoltából, amit már előre meg lehetett rendelni, így 12 órakor ülhettünk a megterített asztalokhoz és kaptuk a kiválasztott menüt. Az ebédelőknek ízlett a Bikers menü, köszönjük az ízletes ételeket, üdítő italokat, precíz vendéglátást, udvarias kiszolgálást!


 

Köszönet a Józsai Közösségi Háznak a színvonalas helyszín, a kulturált feltételek biztosításáért!

Ez a nap a mozgásról szólt, a friss levegőn, a szabadban, együtt, közösen, kellemes hangulatban, vidám társasággal, egy testet-lelket felüdítő eseményen.

A következő Nowathlon – tájékozódási Nordic Walking - 2019. május 25-én, szombaton 09:00 órától lesz Bánkon, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Herbákné Ilyés Ilona


 

<< Vissza