Hírek

NOWATHLON az arborétumban

NOWATHLON az arborétumban 2017-06-07 21:32:00

A Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával és támogatásával sikeresen megrendeztük a játékos tájékozódási sportnapot.

Egyre népszerűbbek azok a szabadidős sportok, ahol a családok együtt tölthetik szabadidejüket. Korosztályoktól függetlenül mindenki számára lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra. A Magyar Szabadidősport Szövetség programjában szereplő NOWATHLON tájékozódási játék is ezt a célt szolgálja. Természetben űzhető, könnyen végrehajtható feladatok, ahol a résztvevőket nem a versenyszellem, hanem a résztvevés öröme motiválja. A Debreceni Rendőr Sportegyesület csatlakozott a szövetség programjához és május 27-én a Debrecen Bánki Arborétum területén bonyolította le a programot. Résztvevőknek a 3500 méteres útvonalon egy térkép alapján kellett megtalálni az ellenőrző pontokat, ahol különböző játékos feladatokat kellett végrehajtani. A feladatok között elméleti tesztlap, távolságbecslés, egyensúlyozó, célba-dobó feladatok szerepeltek.

A célba érkezőket a szervezők ajándékokkal várták. A legfiatalabb résztvevő 3 és féléves a legidősebb résztvevő 83 éves volt. A programon 3 egyéni és 19 csapat vett részt.

<< Vissza