Hírek

NOWATHLON Erdőspusztán 2019-06-28 06:21:00

A Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség a Debreceni Rendőr Sportegyesület és a Bocskai István Bajtársi Egyesület nagy sikerű NOWATHLONT rendezett az Erdős-pusztai Arborétum és Tájház területén.

 

A természet és a tájékozódási Nordic Walking kedvelői ismét kellemes sportos napot tölthettek közösen Erdőspusztán az Arborétum és Bemutatóház területén.

 

A csapatok nevezését követően a tó és a fák nyújtotta idilli környezetben tehették meg a kijelölt távot a megadott térkép alapján a jelentkezők.

 

Erőnlét, kedv függvényében lehetett választani hosszabb és rövidebb útvonalat.

 

Az útvonalba iktatott állomásokon feladatok végrehajtása tette érdekesebbé a sportolást, melyet indulás előtt és érkezés után a tesztlapok megoldása agytornára serkentéssel színesített további információkhoz, tudnivalókhoz, ismeretekhez juttatva a megoldókat.

 

Jelentkezéskor útravaló innivalókat és energiapótló finomságokat kaptak az indulók, beérkezéskor gyümölcslé és további nyalánkságok várták a versenyzőket.

 

Minden megjelent örült a sportnap alkalmából nyakába akasztott éremnek.

 

A helyben főtt, ízletes ebéd elfogyasztása után következett a tesztlapok megoldásának az ismertetése, megbeszélése, értékelése és a gyereknapi játékok az ajándékok kiosztásával.

 

Szép nyári napot töltöttünk együtt vidám társasággal, közös élményekkel, jó hangulatban, ahol a sport és természet szeretetéé volt a főszerep.

 

Az állandóan együtt sportolók, gyaloglók mellett voltak barátokból, kollégákból, szomszédokból, ismerősökből erre az alkalomra ideiglenesen összeálló csapatok.

 

A mozgékony „kisiskolás”-tól az „örökmozgó” szépkorúakig minden korosztály képviseltette magát nagy lelkesedéssel, bár akadt, aki eleinte kételkedett magában, de a társaság kedvéért belejött a tájékozódásba és a mozgásba egyaránt.

 

Nagyszerű, hogy ennyien kedvet kaptak és jól érezték magukat, így remekül sikerült a programot megvalósítani, kiváló hangulatban.

 

A feladatok végrehajtása nem jelentett gondot, bátran bevállalták a játékosok, amit a pontszámok igazoltak, továbbá a ragyogó helyszín is emelte a nap fényét, színvonalát.

 

Tartalmas órákat töltöttünk együtt az egészség jegyében, testi-lelki felüdülés keretében, a kondíciónk megőrzése, erősítése érdekében.

 

A friss levegőjű, szép helyszínen készült felvételek láttatják a vidám, sportos nap eredményességét.

 

Köszönet a megjelenteknek, segítőknek, támogatóknak, közreműködőknek, a Magyar Szabadidősport Szövetségnek, a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségnek, a Bocskai István Bajtársi Egyesületnek!

<< Vissza