Hírek

Testébresztő Mozgáfesztivál

Testébresztő Mozgáfesztivál 2016-11-11 21:54:00

A 18. Coca-Cola Testébresztő Mozgásfesztiválról szóló cikk a Hajdú-Bihari Naplóban 2016.október 11-én jelent meg. (Haon) A DRSE Atlétika és Szabadidősport Szakosztály vezetőjének szervezésében Szakosztályunk tagjai, a Hajdú-Bihar-megyei Rendőr-főkapitányság állományának tagjai és családtagjaik Debrecenből utaztak az Európai Sporthét magyarországi első rendezvényére, a Kopaszi gátra. A rendezvényre való utazás költségét a Magyar Szabadidősport Szövetség biztosította. Komódi Erzsébet NW instruktor Atlétika és Szabadidősport Szakosztály vezetője

Egy éve költözött el Debrecenből Varróné Borka, hogy nyugdíjasként közelebb legyen unokáihoz, ha be kell segítenie gondozásukba. Így már családostul vehetett részt a mozgásfesztiválon. A nagyi személyes példával akarja ösztönözni családját, milyen sokat lehet profitálni az életben a rendszeres testedzéssel. A nagyerdei reggeli gyaloglások és tornák nélkül nem tudott volna helytállni 40 évig a gyermek intenzív osztály stresszes munkájában, három műszakban.

 

Fő az egészség!

Zolnai Gyulánéról csak legközelebbi ismerősei tudják, hogy 92 százalékban látássérült. Ennek ellenére nem ül a négy fal között bánatába temetkezve, hanem egészséggel kapcsolatos tanfolyamokat végez, klubvezetői vizsgát tett. Harmadik éve vezet ingyenes tornát heti három alkalommal. A hangulat, az ötlet merítés igénye csábítja a nagyszabású eseményekre, amit be tud építeni foglakozásaiba, szívderítőként az embereknek.

A Debreceni Rendőr Sportegyesület Atlétika és Szabadidősport Szakosztály vezetője, Komódi Erzsébet vitte csapatát a rendezvényre, aki hat éve a nordic walkingos oktatás elkötelezettje lett.

 

Kár lett volna kihagyni

A Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával, busszal utaztak a fővárosba, ahol csatlakozott hozzájuk a család, valamint az aktív sportoló kollégák is. Összesen 27 fővel vettek részt a fesztiválon. – El kell menned, részt kell venned, utána mindig visszavágysz! Igazi „őrület”! Szeretnél minden sportot kipróbálni: lőni az öttusázók pisztolyával, sárkányhajózni, kenuzni, táncolni, meridiántornázni, íjászkodni, nordic walkingolni, focizni. Vagy amiről eddig még nem is hallottál: a bocsát, a kettleballt és még a többit kipróbálni. Jó kondiban vagy – megmutatja az állapotfelmérés. Sajnos az idő korlátoz, talán jövőre mindent kipróbálsz. Mi újra ott leszünk! – fogalmazza meg érzéseit tőmondatokban, feldobva a felejthetetlen élmények hatására a szakosztályvezető.

<< Vissza