Testőrmester

Projek: TÁMOP -6.1.2-11/1-2012-1541

 

TEST ŐR MESTER

Az egészséges rendőrökért és családjukért.

A projekt időtartama: 2013. szeptember 1-től - 2014. július 31 - ig.

A projekt vissza nem téritendő támogatás összege: 10.000.000.-Ft.

 

Projektunk célja az egészségtudatos táplálkozás és az életkornak megfelelő, mozgásban gazdag életvitel folytatására történő felkészítés.

A rendőrségen 1996-ban került bevezetésre az egészségi, pszichológiai és fizikai alkalmasság vizsgálata. Legfontosabb célja az volt, hogy az állományt helyes életmódra motiválja. A követelményeket meghatározták, de felkészülésre és felkészítésre nem készült hatékony program. Egyesületünk azért alakult, hogy ebben segítséget nyújtson mindazoknak, akik önként vállalják a tudatos életvitelt és tenni akarnak önmagukért és a közösség többi tagjáért.

A „Testőrmester” egészséges életmódra nevelő programot biztosít a résztvevőknek. Szakképzett előadóink és foglalkozásvezetőink közreműködésével be tudjuk mutatni azokat a teljes testi és lelki erőt biztosító lehetőségeket, melyeket a résztvevők a program alatt a közösségben, azután pedig önállóan is folytathatnak.

Nagyon fontosnak tartjuk azt a célcsoportot, akik az elmúlt években nem megfelelő eredményeket értek el az egészségi és fizikai alkalmassági felméréseken. Részükre tájékoztató anyagot készítünk és személyre szabott felkészítési programot biztosítunk, melynek végrehajtását segítjük és rendszeresen ellenőrizzük.

Ez a pályázat nagyszerű lehetőséget biztosít egyesületünk számára abban, hogy 18 éven keresztül megvalósított elképzeléseink sorában újabb, hatékony lépést tegyünk. Eddig is jól működő csapatunk a „Testőrmester” programmal növelni tudja a szakmai munka hatékonyságát, valamint olyan személyeket vonhat be a közösség életébe, akik eddig passzívak voltak.

A program időbeosztása:

(Az egyes programokra kattintva részletes leírásuk tekinthető meg!)

  szeptember október november december január február március április május junius
tekebajnokság   x x x x          
bowlingbajnokság           x x      
kerékpártúra                    
egészséghét           x        
állapotfelmérés       x x     x    
egészségnap         x          
előadás     x              
táplálkozási klub     x x x x x x    
sportfoglalkozás x x x x x x x x x x
életmódtábor                 x  
gyalogtúra             x x x  
önsegítő csoport   x x x x x x