Hírek

Kerti parti

Kerti parti 2019-07-24 17:12:00

Szakosztályunk minden hónap utolsó péntekén tartja összejövetelét.

 

, amitől most rendhagyó módon előzetes egyeztetés után eltértünk, ami nem egyszerű a nyaralások, nyári szünet, utazások, unokázás, egyéb fontos, de ütemezhető elfoglaltságok sora miatt.

 

Ezen a szombati napon még a nagy természet is mellénk szegődött, hiszen vidám napsütésben kezdtünk a találkozót, érkezéskor és az előkészületek során a háziak is felkészültek arra az esetre, ha az időjárás megváltozna.

 

Hortobágyi Lovasnapok és Tiszafüredi Halasnapok csábító lehetőségei helyett Józsán tartott egy helyre a társaság, ahol szakosztályvezetőnk a családjával – felesége, gyerekei, unokái közreműködésével – pompás vendéglátásban részesítette a megjelenteket.

 

A vendégek is igyekeztek kivenni a részüket a rendezvény sikerének fényezéséből, mindenki hozzájárult valamilyen módon a hangulat emeléséhez.

Folyamatos volt az érkezés, senki nem jött üres kézzel, együtt sokszorozzuk az erőnket.

A háziak gondoskodtak a barátságos, ünnepi hangulatú helyszínről, ami elég nemzetközire „sikeredett”, alakult a dekorációt illetően valamint a megvendégelés vonatkozásában.

A felhőtlen boldogságot a gyerekek virgonc futkározása, vidám kacaja, érdeklődő tekintete, kíváncsi kérdései, bájos megnyilvánulásai, kedves megszólalása jelentette.

 

A közkedvelt, várva várt slambuc illatát messziről lehetett érezni, az érkezők sorra megszemlélték, tanulmányozták a bográcsban forgatását, majd kóstolgatás helyett együtt számoltuk, mikor lesz már 32.

A pokol akkor szabadult el, amikor a kertben látható hatalmas fémdoboz kerti sütő kinyílt, majd minden lapján más és más finomság kezdett forrósodni, mennybemenetel helyett a földön beköszöntött a kánaán.

 

A vendégek „hamubasült” pogácsája versengett a szomszéd süteményeivel, majd a kerek évszámú születésnapos háziak torta „költeményeivel”. Bőséges kínálat uralta a terepet.

Kerti parti, dominál a kreativitás, kézügyesség, fantázia, minden házi készítésű, a helyben főzött-sütött ételek mellett a díszlet, a virágcsokrok, a lufikat is a családtagok fújták és rakták fel a szellős fedett térben. Friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, salátákkal totálisan egészséges, sportos életmód! Biztosítva a mozgás, oxigénban dús levegő.

Előkerültek a parti kellékek, fotózás kerekedett belőle, akinek tetszett a kiegészítőkkel való megörökítés lehetősége.

 

Nem irigykedett a szomszéd, ő is részese volt a pompás finomságok ízlelgetésének, majd közös szülinapi éneklést követően a tűzijáték után következett a tortakóstolás a kerek évfordulósok tiszteletére.

 

Szerencsére a felnőttek sem felejtették el, hogy jó gyereknek lenni, ebből sok-sok nagyon vidám perc kerekedett.

A felhő megkönnyezte a távozást, a nap végére eleredt az eső, de az ernyők alól is mosolygós tekintetek kandikáltak ki, a vendégség most is remekül sikerült, mint mindig, nem csupán a fotókon, emlékezetünkben is őrizzük a közös nap szépségét! Jó érzés ilyen társasággal tölteni az időt, teljes lelki felüdülés, szuper erőgyűjtés a továbbiakra.

<< Vissza