Hírek

NOWATHLON JÓZSÁN

NOWATHLON JÓZSÁN 2018-07-04 14:41:00

A Debreceni Rendőr Sportegyesület és Józsai Közösségi Ház 2018. június 23-án játékos tájékozódási versenyt rendezett a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával.

El sem tévedtek, el sem áztak

2018.06.30

Minden résztvevőnek hasznos kikapcsolódást, kellemes közösségi élményt nyújtott a szombati gyalogló nap programja.

Nowathlon tájékozódási gyaloglásra hívták az érdeklődőket június 23-án délelőttre Józsa legszebb részére, a Tócó-völgybe. A Debreceni Rendőr Sportegyesület és a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetsége közös rendezésében megvalósult gyaloglónappal az egészséges életmódra, a gyaloglás jótékony élettani hatására szerették volna felhívni a figyelmet. A népszerűsítési akcióhoz a Józsai Közösségi Ház is csatlakozott, együttműködő partnerükkel, a Józsai Nordic Walking Klubbal.

A tájékozódási gyaloglásra egyénileg vagy csoporttal lehetett nevezni. Örvendetes, hogy sok volt a résztvevők között a többgenerációs csapat, ahol nagyszülők, szülők, unokák együtt teljesítették a távot. Volt, aki négylábú házi kedvencét is benevezte a sétára.  A megadott táv teljesítése mellett az útvonalra telepített állomáshelyeken ügyességi és sportfeladatokat is meg kellett oldaniuk a résztvevőknek. A játék örömét nem törte meg a teljesítménykényszer, a pontokért vívott küzdelem, a másodperces előnyökért való harc, mivel a program nem a versenyszerű megmérettetésről szólt. Minden jelentkező számára garantált volt a nyeremény: a jó levegő, a mozgás, a baráti hangulat, a közös szórakozás. Emellett egy rövid tájékoztatót is meghallgathattak a Rendőr Sportegyesület tolmácsolásában a gyalogosok közlekedési szabályairól, és minden résztvevő emlékérmet kapott a táv teljesítése után.

.

-Ennyi sportot kedvelő, elszánt gyalogló láttán még a nap is kisütött a reggeli borongás után. – összegezte Herbákné Ilyés Ilona, a program fő szervezője, a gyaloglósport helyi „nagykövete” a nap mérlegét. És valóban: nemcsak az égboltra, hanem a részvevők szívébe-lelkébe is derű költözött erre a délelőttre, bizonyítva azt, hogy a tartalmas kikapcsolódáshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez a lakókörnyékünk közelében is megtalálhatjuk a lehetőséget, nem feltétlenül fontos ehhez távoli vidékre utazni. Ha csatlakozunk egy-egy ilyen helyi kezdeményezéshez, már eleve nem lehet rossz választás, mert új emberekkel ismerkedhetünk meg, új közösséghez kapcsolódhatunk, új élményekkel gazdagodhatunk.

cs3_700

Akik a mostani gyaloglónapról lemaradtak, de szeretnének hasonló programon részt venni, érdemes figyelniük a helyi híreket, mert a Józsai Nordic Walking Klub rendszeresen szervez hasonló akciókat, amelyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A gyaloglás iránt érdeklődők a klub működéséről bővebb információt kaphatnak a Józsai Közösségi Házban vagy Herbákné Ilyés Ilonától a 30/257-3072-es telefonszámon.


Info:Józsanet.hu


 

<< Vissza