Hírek

A Lövész szaksztály 2022. november 26-án tartotta évzáró lövészetét.

A Lövész szaksztály 2022. november 26-án tartotta évzáró lövészetét. 2022-12-03 12:43:00

Ebből az alkalomból kérdeztük meg Dr. Balog Imre szakosztályvezetőt a 2022. évi tevékenységükről:

 

A szakosztály a Debrecen-Apafa Lőtér utca 10 szám alatt található lőtéren tartja edzéseit minden pénteken 14:00 és 19:00 óra között.

Az egyesület 14 tagja igazolt versenyzője a Magyar Sportlövők Szövetségének, 12 tagunk igazolt versenyzője a Magyar Dinamikus Lövők Szövetségének. Az aktív tagok száma ennek többszöröse. Tagok lehetnek a rendvédelmi szervek munkatársai, valamint „civilek” is.

A szakosztály tulajdonában és használatában 24 db. fegyver található, melyek széles választéka alkalmas a két szövetség által rendezett versenyeken 1. osztályú eredmények elérésére is. A fegyverparkunk modernizációja folyamatos. Versenyzőink eredményesen vesznek részt a Magyar Sportlövők Szövetsége szabályrendszerében megrendezésre kerülő minősítő versenyeken és a Magyar Dinamikus Lövők Szövetsége szabályrendszerében megrendezésre kerülő minősítő versenyeken. Mester fokozatot többen is elértek. Az igazolt versenyzők saját fegyverekkel is rendelkeznek.

Egyesületünk a Debreceni Városi Lövész Egylettel rendez az MDLSZ szabályrendszere szerinti gyorspont versenyeket Apafán.

A DRSE minden évben, több alkalommal 100 méteres lövészversenyt rendez az apafai lőtéren. Ezeken a versenyeken lehetőség van arra is, hogy a bátrak maroklőfegyverrel, a 100 méterre kitett célt álló testhelyzetben küzdjék le a házi verseny szabályai szerint.

Egyesületünk A Honvédelmi Sportszövetség és a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán nyer forrásokból ebben az évben 7 alkalommal rendezett Honvédelmi Sportnapot.

Rendezvényeinken nagy hangsúlyt fektettünk a családi programokra, ahol a szülők és gyerekeik közösen ismerkedhettek meg a honvédelmi sportokkal. A programokon lőfegyver bemutatót is rendezünk a lövészsport népszerűsítése érdekében. Az ilyen alkalmakkor ebédre kiosztott töltöttkáposzta is mindig nagy siker.

Az egyesület a megkötött együttműködési megállapodás alapján és sportbaráti okok miatt is segítséget nyújt pld. a Puskás Lövész Egyesületnek az apafai lőtéren megrendezésre került CESO lőverseny lebonyolításában pályaépítéssel, bírók melletti pályakarbantartással.

A DRSE tagjai a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség és Debreceni Lövész Suli által szervezett nyári táborban drogprevenciós előadást, valamint fegyver bemutatót és bemutató lövészetet tartottak a tábor résztvevőinek.

Az egyesület sportbaráti kapcsolatok erősítése okán segítséget nyújtott az Internacionál Police Assocation Debreceni szervezetének az apafai lőtéren megrendezésre került családi, légpuskás lőverseny lebonyolításában pályaépítéssel, lövészetvezetéssel, bírói feladatok ellátásával, fegyver, lőszer, díjak biztosításával, pályakarbantartással.

Egyesületünk tagsága rendszeresen segíti a Debreceni Szituációs Lővészegyesületnek versenyei lebonyolításában.

Az évet, szokásunknak megfelelően korongvadász versennyel zártuk, ahol a kezdők is megismerkedhetnek ezzel a sporttal, míg a rutinosabbak versenyen döntik el az elsőség kérdését.

 

Köszönjük szépen Dr. Balogh Imrének a pontos tájékoztatást a szakosztály munkájáról. Megragadva az alkalmat  gratulálunk a 2022 évben végzett kiemelkedő szakmai munkához amit a szakosztály élén végzett.

<< Vissza