Hírek

Azzá leszel amit eszel.

Azzá leszel amit eszel. 2014-01-09 21:18:00

Megkezdődött a TestŐRmester Projekt korszerű és egészséges táplálkozási Klub foglalkozásai

 

 

„Az vagy, amit megeszel.”

„Az egészségi állapot 30-60 %-ban múlik a mindennapi táplálkozáson és az életmódon”.

 

Két táplálkozási szakértő irányításával kezdetét vette 2014. 01. 09. csütörtök 16:30 órától Debrecen KLINIKA kifogástalanul felszerelt gasztronómiai oktató konyhájában a DRSE TestŐRmester project keretében tervezett, beütemezett táplálkozási és főzési tanfolyam.

 

Az érdeklődők nagy része előzőleg már részt vett az „egészségre nevelő és szemléletformáló életmód program” „Az egészséges rendőrökért és családtagjaiért!” korábbi rendezvényein:

 

-          Előadások orvosok, szakemberek bevonásával az egészséges életmódról és a helyes táplálkozásról

-          Sportfoglalkozások: aerobic, Nordic Walking, futás

-          Tekebajnokság: egyéni és csapatverseny

-          Laikus önsegítő csoportfoglalkozások: stresszoldó autogén tréning

 

Bánfi Ildikó élelmiszeripari mérnök, mentálhigiéniás tanácsadó és Szalayné Kónya Zsuzsa dietetikus  a Klinika táplálkozási szakembere, tanácsadója receptekkel várta a DRSE csoportját.

 

A sok-sok hasznos információn kívül két fontos gyakorlati dologgal is gazdagodtunk:

- hol lehet megvásárolni a Szalayné Kónya Zsuzsa által szerkesztett, írt könyvet

- melyik kenyérboltban kapható az általa kifejlesztett teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér

  ( a kórházakban ezt kapják a betegek és hozzájuthatnak az egészségükkel törődő emberek )

 

A beszélgetésekből megerősödni látszik a mondás, miszerint „egészséges ember nincs, csak rosszul megvizsgált beteg”, azonban nem mindegy, milyen életminőségben élik az emberek az életüket.

 

„A mozgás fél egészség” és fontos az életmód, a táplálkozás, a megelőzés, amely hozzásegít, hogy minél tovább élhessünk gyógyszerfogyasztás nélkülözésével, csökkentésével.

 

Ne csak a sportolóknak legyen a kiváltsága, hogy odafigyelnek arra, amit esznek, ahogyan, mikor, miből készült ételeket fogyasztanak.

 

Kulturált körülmények között készítettük el a szakemberek irányításával az ételeket, majd sorra kóstoltuk őket:

 

= Zöldbab-krémleves húsgolyókkal

= Isteni gesztenyés rakott pulyka

= Brokkoli torta

= Sárgarépakrém

= Saláta savanyú káposztából

= Joghurtos csemege

 

Egyesek már a helyszínen eldöntötték, melyiket készítik el ezek közül otthon a hét végén.

A receptek nem titkosak!   A recepteket rövidesen felrakjuk a honlapunkra.    

Aki elkészíti: jó étvágyat hozzá!!!                                            

Képek a galériában.

Debrecen, 2014. 01. 09.

Herbákné Ilyés Ilona

<< Vissza