Hírek

ÉVZÁRÓ LÖVÉSZET 2023

ÉVZÁRÓ LÖVÉSZET 2023 2023-12-30 16:13:00

2023. december 30 - án évzáró lövészetet hajtott végre a Lövész Szakosztály.

A szakosztály tagjai „öröm lövészettel” zárták a sikeres évet. A lövészeten túl visszatekintettek az év közben szervezett eseményekre és eredményekre.

A szakosztály tevékenységét nagyon röviden az alábbiakban lehet összefoglalni.

 

A Lövész Szakosztálya 2023. évben is az Apafa lőtéren, az egyesület és a szakosztály tagjai részére biztosította a rendszeres lövészeteket az egyesület fegyvereivel, illetve saját önvédelmi vagy sportfegyverrel.

 

A Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség szabályrendszere szerint a lőtéren gyorspont minősítő versenyt rendeztünk 6 alkalommal. Az MDLSZ-ben 19 minősített versenyzőnk van köztük ifjúságiak is.

 

Versenyzői a Magyar Sportlövők Szövetsége szabályrendszerében megrendezésre került minősítő versenyeken, az Apafai lőtéren részt vettek. Az MSSZ-ben 12 minősített versenyzőnk van.

 

Ebben az évben is nagy hangsúlyt helyezünk az utánpótlás nevelésre is, ezért családi lövésznapokat szerveztünk, melyre az idén két alkalommal került sor. Ezeken az eseményeken légpuskás versenyt rendeztünk a lőtéren elsősorban gyerekeknek és szüleik részére. A sportnapon 10 méteres légpuskalövészet, IQ teszt, légpisztoly és távcsöves légpuska lövészet, önvédelmi bemutató, fegyverbemutató, valamint egyéb ügyességi versenyek is voltak. A megjelenteket sikerült egy tál étellel is megvendégelni. Aki sokáig maradt és megéhezett szalonnát süthetett, grillezhetett.

A DRSE és a DVLE közös szervezésében 100 méteres lövészversenyt rendeztünk két alkalommal, amire már évek óta nagy az érdeklődés. Ezen a megmérettetésen rendvédelmi, dolgozók, vadászok, sportolók és lelkes amatőrök is indultak. A versenyzők három pozícióból adtak le összesen 15 értékelt lövést. A verseny része volt a 100 méteres pisztoly lőverseny is.

A szakosztály szervezésében valósúltak meg a Honvédelmi Sportszövetség által támogatott KOMPLEX CSALÁDI SPORTNAPOK programjai. A programokon 210 fő vett részt.

Az egyesület sportbaráti kapcsolatok erősítése keretén belül segítséget nyújtott az Internacionál Police Association Debreceni szervezetének a lőtéren megrendezésre került családi, légpuskás lőverseny lebonyolításában pályaépítéssel, bírálással, lövészetvezetéssel, fegyver, lőszer, díjak biztosításával, pályakarbantartással. Dr. Szabó Péter IPA elnök elismerését és köszönetét fejezte ki a DRSE-nek a kapott segítségért. 

 

Az egyesület együttműködési megállapodás alapján is segítséget nyújtott a Puskás Lövész Egyesületnek az Apafai lőtéren megrendezésre került Central European Shotgun Open lőverseny lebonyolításában pályaépítéssel, bírók melletti pályakarbantartással.

 

Szakosztályunk ebben az évben megszervezet a hagyományos évzáró koronglövészetet  tagjainknak, a meghívottaknak és a sportág iránt érdeklődőknek.

 

A Debreceni Rendőr Sportegyesület Lövész Szakosztály vezetője Dr. Balogh Imre 2023.  október 23-án a Magyar Sportlövők Szövetsége Szituációs Szakág vezetőjétől a Multigun fegyverág versenyein nyújtott kiemelkedő tevékenysége leismeréseként a 2023 év versenybírója díjat kapta.

Az egyesület Elnöksége gratulál a Szakosztály sikeres tevékenységéért !

<< Vissza