Hírek

Honvédelmi lövész sporttábor gyerekeknek

Honvédelmi lövész sporttábor gyerekeknek 2023-08-03 07:25:00

A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával létrejött tábor érdekes és maradandó élményt nyújtó 5 napot biztosított a résztvevőknek.

Egyesületünk, mint a Honvédelmi Sportszövetség tagja évek óta részt vesz a HS által biztosított pályázati programokon. Ebben az évben honvédelmi lövész sporttábor megrendezésére pályáztunk és nyertünk a megvalósításhoz megfelelő összeget.

A tábor időpontja 2023. július 17-21.

A tábor minden nap 07:30-órakor kezdődött Debrecenben a Kossuth laktanya alakuló terén. A létszám ellenőrzés és az eligazítás után a résztvevők elindultak a tervezett programok megvalósítására.

1.      nap: tájékoztató a honvédelem szerepéről, laktanya látogatás, sport foglalkozás, katonai alapismeretek, lőelmélet, lövészet és íjászat

2.      nap: autóbusszal utazás Szolnokra a REPTÁRBA: Itt először szakember vezetésével megtekintetük a múzeumot. Ezt követően különböző a múzeum által biztosított programokon vettek részt a gyerekek /repülőgép szimulátor, 3D vetítés, forgószék, pilótapontok felkeresése.

3.      nap a Szeged Utcai Szabadidőparkban „vizes” napot tartottunk, ahol a gyerekek úszhattak, strandolhattak és megismerkedhettek a könnyűbúvárok felszerelésével.

4.      nap. Az Erdőspusztai tájház és arborétumban a gyerekek megismerkedhettek a terepen történő tájékozódás különböző módjaival. A gyakorlás után térképpel elárva a résztvevőket tájékozódési futóversenyen vettek részt.

5.      nap. Honvédségi technikai, rendőrség technikai bemutatók és különböző a témához kapcsolódó tájékoztatókon vettek részt a gyerekek.

A táborban 38 fő gyerek vett részt.

A tábor zárását követően a gyerekek és szüleik elismeréssel nyilatkoztak az öt nap alatt szerzett élményekről.

Egyesületünk köszönetét fejezi ki annak a 24 főnek akik önkéntesként segítették a tábor megvalósítását.

A táborról képek a Galériában találhatók.


 

<< Vissza