Hírek

Ismét egy nagyon jó hangulatú NOWATHLON a Nagyerdőn

Ismét egy nagyon jó hangulatú NOWATHLON a Nagyerdőn 2015-05-06 07:52:00

2015 április 26-án, vasárnap

 

61 fő részvételével, - 50 fő gyalogló és nordic walkingos és 11 fő szervező és játékvezető - a Nagyerdő ritkán járt részein immár második alkalommal került megrendezésre a NOWATHLON - Tájékozódási játék Debrecenben.

A helyszíni nevezés és a rajt 10 órától folyamatosan történt. A családi és baráti csapatok 5 km-es körpályán térkép segítségével tehették próbára a tájékozódási képességüket. A versenykiírásban szerepelt, hogy a 2 – 7 fős csapatban indulók közül legalább egyvalakinek Nordic Walking bottal kell teljesíteni a távot. Egyéni nevező idén sem volt!

Csapatok a menetlevél kiváltása után 5-10 perces időközönkénti rajtolással követték egymást. Időeredményüket chip (dugóka) rögzítette. 10 állomást kellett sorendben érinteni, ebből 5 állomáson ügyességi feladatok, nyújtógyakorlatok, távolságbecslés, célba dobás teljesítése után haladhattak tovább a gyaloglók. A Tesztlap az Egészséges életmód témakörére épült.

9 csapat: Herkules, Kis család, Gyalog Kakukk, Fürge Rókalábak, Rapid Csigák, Rubin, Samu, Nagyerdei Rohamcsigák és Erilkacsaládi és baráti kategóriában, összesen 50 fő sikeresen teljesítette az 5 km-es távot és a játékos feladatokat. Legtávolabbról, Budapestről 3 fő érkezett, Erilka csapat 3 fővel. Bizsu és Rudi a Rubin csapat tagjaként teljesítette a távot. Látás-és hallássérült sporttársaink is ügyesen tájékozódtak a természetben.

A rendezvényt 14 órakor zártuk.  A résztvevők között kategóriánként sportszer utalványokat, túra hátizsákokat-és törülközőket, sípokat, csokoládékat sorsoltunk ki. Minden csapat díjazásban részesült és a résztvevők egyénenként rostos ivólevet és szóró ajándékokat kaptak. Kiegészítő programként testzsír és testsúlymérésre lehetett jelentkezni.

NOWATHLON lebonyolításához szükséges térképet,pályát, chip-es időmérést, az állomások helyeinek kijelölését a Hajdú-Bihar megyei Tájfutó Szövetség Elnöke, Garda Árpád készítette. Versenybírók: Kissné Papp Erika, Gajdán Alexandra, Kerek Aliz, Szegvári Dóra, Szegvári István és Kaszanyi Balázs voltak. A szállításban Szabó Attila segített. Szervezőbizottság vezetője és tagjai: Aszalós Imre, Komódi Erzsébet, Herbákné Ilyés Ilona.

A rendezvény zárásakor, 14 órakor közös botfeltartással hívtuk fel a figyelmet a Nordic Walking népszerűsítésére.

Célunk, hogy a NOWATHLON rendezvénnyel a jövőben is népszerűsítsük a Nordic Walking-ot, melyet egészségmegőrző élettani hatása miatt minden korosztály számára ajánlunk.

Köszönetet mondunk a Magyar Szabadidősport Szövetségnek a rendezvény megvalósításához biztosított anyagi támogatásért valamint a szervezés során nyújtott segítségért és koordinálásáért. A NOWATHLON az Országos Nordic Walking Program keretében valósult meg.

Debreceni Rendőr Sportegyesület

Komódi Erzsébet Nordic Walking instruktor

Képek a www.drse.hu Fotótárban megtekinthetők.

<< Vissza