Hírek

Kerékpárral a Tisza tó körül

Kerékpárral a Tisza tó körül 2023-04-21 08:43:00

A kerékpáros szakosztály sikeresen megvalósította első túráját. A programról Szilágyi Csaba szakosztályvezető élményét osztja meg az érdeklődőkkel.

Kellemes időben érkeztünk a tiszafüredi Szabadstrandhoz, kb 9.00 órakor. A Szabadstrand csak a nevében az, fizetős. Ugyanúgy előtte a parkoló is, 1 napra 1.500 Ft-ért lehet letámasztani a gépkocsit.

Összeszedtük magunkat és elindultunk Abádszalók felé. Végig körbe a gát minden szakaszán nagy volt a gépkocsiforgalom, volt olyan sofőr, aki megadta a normál oldaltávolságot, mikor elhaladt mellettünk, de nagyon sokan ezzel nem nagyon törődtek.  Végig a tó körül építkezések folynak, a forgalom biztosan nem lesz kisebb később sem.

Északi szél fújt, ez ugye Abádszalókig jó volt, de onnan visszafelé is kellett tekernünk Poroszló felé, ott bújtunk egymás mögé.

A Tulipgarden-ért nem volt érdemes kitérőt tennünk, szépnek szép, de belépőjegy megfizetése után szálanként 300 Ft-ért még le is vághattál belőlük. Ezt kihagytuk.

Számunkra sokkal érdekesebb volt a be nem tervezett Jóremény-stég megtekintése. Ez közvetlenül a Kiskörei Vizerőmű előtt van, jobbra, egy földnyelven.

Ljasuk Dimitry – aki kiköpött Nagy Ervin színész, bocs – szabadfilmes nagyon sok filmet készített a Tiszáról a Tisza-tóról. Az egyik ilyen filme a Jóreménység című.

 A filmet a neten nem találtaltam meg az előzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=VmI8HAIMjgg

A filmről én többet nem is írnék, az bizonyos, hogy le a kalappal a Ljasuk Dimitry tevékenysége előtt. A stég megtekintését mindenkinek ajánlom!

Következett a hallépcső, most rengeteg halt láttunk.

Felépült egy kilátó Kiskőre után a kikötőnél, érdemes felmenni rá, nagyon sokat látni a tóból.

A Fehér Amúrban a halászlé nem okozott csalódást, a kenyér továbbra is kitűnő.

Folytatás következik!

<< Vissza