Hírek

Latyakfutás Bogácson

Latyakfutás Bogácson 2013-02-27 10:50:00

A legnépesebb csapattal vettünk részt a IX. Latyakfutáson.

A legnépesebb csapat a IX. Latyakfutáson a DRSE csapata

 

Atlétika és Szabadidősport a Szakosztály a „Legnépesebb csapat” különdíjat kapta meg 2013. február 23.-án szombaton, Bogácson.  A TTF Sportegyesület az idén IX. alkalommal rendezte meg a Bogács - Cserépfalu - Bükkzsérc útvonalon a Latyak futás-t.

 A rendezvény a hagyományőrzés és a Bükk aljai települések megismertetése a sporton keresztül.

A meghívást Bajzát Lászlótól kaptuk, a jég alatti úszás bajnokától. A Kövesdi Vasember immár második alkalommal invitált bennünket egy hangulatos futásra.  Már alig vártuk február utolsó szombatját, ami hagyományosan évek óta a Latyak futás időpontja.

9 fővel érkeztünk Bogácsra, a Jurta kemping éttermébe, ahol a sportolókat zsíros kenyérrel, hagymával, nápolyival és meleg teával várták a szervezők.

Nevezés után igyekezni kellett a bemelegítéssel, mert az 5 fő NW botos, gyalogló sporttársainkat egy helyi túravezető irányításával már 10 óra előtt, a futók mezőnyétől korábban elindították azért, hogy közel egy időben érkezzenek célba a futókkal.

Közös visszaszámolás után a nagyszámú futócsapattal mi is elrajtoltunk. 8 km-t Bogács - Cserépfalu - Bükkzsérc távot a Fekete Kos Fogadóig műúton tettünk meg.  Itt teával frissítettek bennünket a helyiek, ami nagyon jól esett. Ezután felkaptattunk a dombra és kezdődött az igazi futás a latyakban.

 6 km-en keresztül dagasztottuk a sarat a szőlővidéken. Először próbáltunk „óvatoskodni”, egyik oldalból a másikba cikázni, majd a kavicsos részen, az út közepén a vízfolyáson keresztül kapkodtuk a lábunkat. Sárból nem volt hiány az idén sem, erről gondoskodtak az égiek. Előző nap hó és eső is esett.

Nem kis erőfeszítés árán, de jókedvűen beérkeztünk a célba és a tavalyi eredményünket is sikerült megjavítani. Lassan a gyaloglóink is szerencsésen megérkeztek, örömmel az arcukon, igaz kicsit elázva, mert akkorára már ismét eleredt a záporeső.

A 14 km-t mind a kilencen teljesítettük. 4 fő futó: Végh Márta, Komódi Erzsébet, Papp Sándor, Horváth Zsolt és5 fő NW gyalogló: Tóth Andrásné Kati, Dr. Kiss Lajosné, Olasz Judit, Méhes Irén és Szabó András.

A futás és túrázás végén már alig vártuk, hogy lazíthassunk a bogácsi Termál fürdőben, majd az otthoniakról nem megfeledkezve, a fürdőből kijőve vásároltunk helyi finomságokból.

Ismét jól éreztük magunkat!

Köszönjük a szervezőknek és a segítőiknek ezt a hangulatos versenyt.

Nyáron visszajövünk!

Debrecen, 2013. február 27.                                     Komódi Erzsébet Szakosztályvezető

<< Vissza